روش های خانگی سالم سازی میوه ها و سبزیجات تازه
روشهای اساسی خانگی برای حذف آلودگی ها، میکروارگانیسم ها و سموم آفت کش از میوه ها و سبزیجات قبل از مصرف مدت ها است که توسط مصرف کنندگان به کار گرفته می شود. رایج ترین این فرآیندهای خانگی در حذف سموم از محصولات تازه شامل شستشو، پوست کنی، بلانچینگ و سردسازی است.
شستشو
شستشو با آب میتواند میکروبها را کاهش دهد. همچنین، این روش باعث کاهش و حذف برخی از سموم میشود؛ اگرچه در حذف برخی از سموم دیگر بی تاثیر است. سازمان غذا داروی آمریکا (FDA) شست و شو با آب را به عنوان یک روش ١٠٠ درصد اثر بخش جهت خروج باقیمانده سموم نمیداند، اما شستشوی محصولات با آب قبل از هر نوع فرایند میتواند اثربخشی فرآیند بعدی برای کاهش سموم را بیشتر کند.
پوست کنی
پوست کنی یک روش مؤثر و ساده برای حذف سموم است و گزارش شده که میتواند بقایای برخی سموم را کاهش دهد. پوست کنی همچنین به کاهش آلودگی میکروبی کمک میکند.
بلانچینگ(آنزیم زدایی)
بلانچینگ فرآیندی است که در آن محصولات تحت حرارت ملایم قرار گرفته (مثل غوطه وری در آب داغ یا بخاردهی) و سپس خنک می شوند. این کار منجر به غیرفعال شدن آنزیم ها و کاهش آلودگی میکروبی شده و در نتیجه عمر مفید آنها طولانی تر میشود. بلانچینگ میتواند میکروب ها را از سطح میوه ها و سبزیجات به دلیل اثر حرارت حذف کند.
سردسازی
حفظ شرایط سرد یکی از متداول ترین روشها برای طولانی کردن عمر مفید میوه ها و سبزیجات تازه است. با این حال، این فرآیند در کاهش آلودگی سموم کشاورزی مؤثر نیست. پیشنهاد شده است که دمای بهینه برای تجزیه سموم کشاورزی ضروری است و هرگونه انحراف از دمای بهینه منجر به کاهش تعادل تجزیه سموم خواهد شد. بنابراین، دمای پایین در طول یخ زدگی ممکن است شانس تجزیه سموم را کاهش دهد. همچنین، نشان داده شده است که کاهش سموم در دماهای بالاتر به طور مؤثرتری انجام میشود.