نان کامل ضامن سلامتی جامعه
مزایای بالایی برای استفاده از آرد کامل و نان کامل وجود دارد چراکه جوانه گندم منبع غنی از انواع ویتامینها از جمله B و E است و سبوس نیز منبع غنی از فیبر بوده و برای افراد با بیماری دیابت، گوارشی و مادران باردار توصیه میشود
-
آرد کامل، آردی است که حاوی سبوس و جوانه باشد.
-
سبوس و جوانه منبعی غنی از فیبرها، ویتامینهای محلول در آب (به خصوص ویتامینهای گروه ب)، اسیدهای چرب غیراشباع ضروری، ویتامین E و مواد معدنی مانند آهن می باشد.
-
در این نوع آرد، هنگام آسیاب کردن دانه، فقط به میزان دو تا هفت درصد از سبوس جدا شده و بقیه اجزا باقی میمانند.
-
نان کامل به نانی گفته میشود که از آرد کامل تهیه شود؛ در حالی که نان سفید از آرد سفید (بدون سبوس و جوانه) تولید میشود.
-
رنگ نان کامل تیره است، تیرهبودن رنگ نانهای کامل نشاندهنده افت کیفیت نان نیست بلکه نشانه درصد بالای سبوس آن است.
-
نان کامل فاقد مواد نگهدارنده مضری مانند جوش شیرین است.
-
در نان کامل فرایند تخمیر توسط خمیر مایه یا مخمر انجام میشود که خود باعث تغییرات مطلوبی در نان حاصل خواهد شد.
اثرات مفید مصرف نان کامل بر سلامتی
- بهبود سلامت دستگاه گوارش
- پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
- کاهش چربی خون
- تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت
- کاهش ابتلا به پرفشاری خون
- کاهش التهاب در بدن
- کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی
- پیشگیری و بهبود بیماری کبد چرب
- کاهش خطر ابتلا به سرطان
- تقویت سیستم ایمنی،
- پیشگیری از کم خونی فقر آهن
- آهن، اسید فولیک و سایر مواد مغذی موجود در نان کامل به بهبود رشد جسمی و ذهنی کودکان کمک می کند
- اگر سبوس از آرد گندم جدا شود و به صورت دستی توسط نانوایان به آرد اضافه شود ارزش غذایی خود را از دست میدهد