• 1403/08/09 - 07:41
  • - تعداد بازدید: 11
  • - تعداد بازدیدکننده: 6
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

نان کامل ضامن سلامتی جامعه

مزایای بالایی برای استفاده از آرد کامل و نان کامل وجود دارد چراکه جوانه گندم منبع غنی از انواع ویتامین‌ها از جمله B و E است و سبوس نیز منبع غنی از فیبر بوده و برای افراد با بیماری دیابت، گوارشی و مادران باردار توصیه می‌شود

                                                                                                                                                               

  • آرد کامل، آردی است که حاوی سبوس و جوانه باشد.

  • سبوس و جوانه منبعی غنی از فیبرها، ویتامین­های محلول در آب (به خصوص ویتامین­های گروه ب)، اسیدهای چرب غیراشباع ضروری، ویتامین E و مواد معدنی مانند آهن می باشد.

  •  در این نوع آرد، هنگام آسیاب کردن دانه، فقط به میزان دو تا هفت درصد از سبوس جدا شده و بقیه اجزا باقی می­مانند.

  • نان کامل به نانی گفته می­شود که از آرد کامل تهیه شود؛ در حالی که نان سفید از آرد سفید (بدون سبوس و جوانه) تولید می­شود.

  • رنگ نان کامل تیره است، تیره‌بودن رنگ نان‌های کامل نشان‌دهنده افت کیفیت نان نیست بلکه نشانه درصد بالای سبوس آن است.

  • نان کامل فاقد مواد نگهدارنده  مضری مانند جوش شیرین است.

  • در نان کامل فرایند تخمیر توسط خمیر مایه یا مخمر انجام می­شود که خود باعث تغییرات مطلوبی در نان حاصل خواهد شد.

اثرات مفید مصرف نان کامل بر سلامتی

  1. بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. کاهش چربی خون
  4. تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت
  5. کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. کاهش التهاب در بدن
  7. کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی
  8. پیشگیری و بهبود بیماری کبد چرب
  9. کاهش خطر ابتلا به سرطان
  10. تقویت سیستم ایمنی، 
  11. پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  12. آهن، اسید فولیک و سایر مواد مغذی موجود در نان کامل به بهبود رشد جسمی و ذهنی کودکان کمک می کند
  • اگر سبوس از آرد گندم جدا شود و به صورت دستی توسط نانوایان به آرد اضافه شود ارزش غذایی خود را از دست می‌دهد
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 12115
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: