• 1403/05/14 - 07:04
  • - تعداد بازدید: 109
  • - تعداد بازدیدکننده: 109
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

چه روغنی برای سرخ کردن مناسب است

انتخاب روغن مناسب برای سرخ کردن مواد غذایی نه تنها بر کیفیت و طعم نهایی غذای شما تاثیر می گذارد؛ بلکه تاثیر قابل توجهی بر سلامتی شما نیز دارد.

چه روغنی برای سرخ کردن مناسب است؟

 

یک روغن مناسب برای سرخ کردن چند ویژگی باید داشته باشد :

نقطه دود بالا: یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در تعیین سالم­ترین روغن برای سرخ کردنی میزان نقطه دود است. منظور از نقطه دود دقیقا دمایی است که ترکیبات روغن از یکدیگر تجزیه شده و اکسید می­شوند. این حالت می­تواند طعم روغن را ترش کرده و حتی مزه مواد غذایی داخل روغن را نیز خراب کند. بهترین روغن سرخ کردنی که می­خواهید آن را بخرید؛ حتما باید نقطه دود بالا داشته باشد تا در دمای سرخ کردنی که معمولا ۱۸۰ درجه سانتی گراد است، آسیبی نبیند. نقطه دود بعضی روغن­ها به ترتیب زیر است:

روغن گلرنگ 265 درجه سانتی­گراد، روغن آفتابگردان 246 درجه سانتی­گراد، روغن سویا 241 درجه سانتی­گراد، روغن کانولا (کلزا) 238 درجه سانتی­گراد، روغن بادام زمینی 231 درجه سانتی­گراد، روغن زیتون 190 درجه سانتی­گراد

پایداری: روغن­های سرخ کردنی که حاوی مقدار مناسبی از چربی­های اشباع هستند، در برابر حرارت مقاومت نسبتاً خوبی دارند و اصطلاحاً به آن­ها روغن­های پایدار می­گویند. به عبارتی روغن­های پایدار در اثر حرارت ترکیباتشان تغییری نمی­کند و پیوندهای بین مولکول­های خود را حفظ می­کنند. با بررسی میزان چربی اشباع داخل روغن می­توانید به پایداری آن پی ببرید.

میزان اشباع پایین: علی رغم اینکه روغن سرخ کردنی باید چربی اشباع داشته باشد؛ اما باید بدانید که مصرف بیش از اندازه روغن­های اشباع شده برای سلامتی مناسب نیست. در خرید سالم­ترین روغن برای سرخ کردنی حتماً توجه کنید که چربی­های اشباع آن بیش از اندازه نباشد.

رنگ روشن: دقت داشته باشید که روغن سرخ کردنی سالم رنگ روشن و شفافی دارد؛ پس اگر روغنی را دیدید که رنگ تیره­ای داشت احتمال مضر بودن آن وجود دارد. ضمن اینکه روغن­های سرخ کردنی سالم در اثر حرارت نیز تغییر رنگ نمی­دهند و همچنان با رنگ شفاف مشاهده می شوند. استفاده مجدد از روغنی که یک بار برای سرخ کردن استفاده شده و رنگ آن تیره شده توصیه نمی­شود.

اصالت محصول: بدیهی است که سالم ترین روغن سرخ کردنی را باید با برندی معتبر و به صورت اصل خریداری کنید. برندی معتبر است که دارای پروانه بهداشتی ساخت (برای محصولات ایرانی) یا برچسپ اصالت کالا (برای محصولات خارجی) باشد. خرید از  فروشگاه­های معتبر می­تواند این چالش را برای شما برطرف نماید.

 

در پایان، انتخاب روغن مناسب برای سرخ کردن مواد غذایی نه تنها بر کیفیت و طعم نهایی غذای شما تاثیر می­گذارد؛ بلکه تاثیر قابل توجهی بر سلامتی شما نیز دارد. روغن‌های ذرت، آفتابگردان، کنجد، کلزا، بادام زمینی و سویا هرکدام ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود را دارند که آن‌ها را به گزینه‌های عالی برای سرخ کردن تبدیل می‌کند. با در نظر گرفتن نقطه دود بالا، میزان چربی‌های اشباع شده، و طعم خنثی، این روغن‌ها نه تنها برای سرخ کردن انواع مختلف غذاها مناسب هستند، بلکه به بهبود سلامت قلب و کاهش ریسک بیماری‌های مرتبط با تغذیه کمک خواهند کرد.

  روغن زیتون بدلیل خنثی نبودن، طعم دار بودن، قیمت بالا و از همه مهمتر نقطه دود پایین در لیست روغن‌های مناسب سرخ‌کردنی جایی ندارد. توصیه می­شود از این روغن بیشتر در تهیه سالاد و غذاهای سرد و یا گرم کردن و طبخ غذا با حرارت ملایم استفاده شود.

  1. از آن جایی که غذاهای سرخ کرده در روغن و در دمای بالا طبخ می­شوند، میزان چربی ترانس، آکریل­آمید (یک ماده سمی سرطان­زا) و کالری بالایی خواهند داشت. بنابراین، مصرف مداوم این غذاها، احتمال بروز بیماری­های قلبی- عروقی، فشار خون بالا، HDL (کلسترول خوب) پایین، LDL (کلسترول بد) بالا، سرطان و چاقی را افزایش می­دهد. بنابراین، توصیه می­شود که  مصرف این غذا­ها تا حد امکان محدود شده و از روش­های جایگزین سالم­تر (مانند آب پز کردن)، برای آسیب کمتر به سلامت شما، استفاده شود.

 

 

.

 

 

 

 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 11563
کلمات کلیدی
علی خادمی
خبرنگار

علی خادمی

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: