روز جهانی غذا
روز جهانی غذا با شعار "تولید بهتر، تغذیه بهتر، محیط بهتر و زندگی بهتر برای همه" و نیاز به یک سیستم کشاورزی و غذایی پایدار در جهان
به گزارش وب دا فسا؛ در سیستم های غذایی 1 میلیارد نفر در سراسر جهان مشغول به کار هستند، بیش از هر بخش اقتصادی دیگر.
علاوه بر این، نحوه تولید، مصرف و متاسفانه هدر دادن مواد غذایی ضررهای زیادی برای سیاره ما دارد و فشار غیر ضروری بر منابع طبیعی، محیط زیست و آب و هوا وارد می کند.
تولید غذا اغلب باعث تخریب زیستگاه های طبیعی شده و به انقراض گونه های جانوری و گیاهی کمک می کند. اما مهمتر از همه، امروزه سیستم های غذایی، نابرابری ها و بی عدالتی های عمیق در جامعه جهانی ما را آشکار می کند. سه میلیارد نفر نمی توانند رژیم غذایی سالم داشته باشند در حالی که اضافه وزن و چاقی همچنان در سراسر جهان در حال افزایش است.
همه گیری کووید19 تأکید می کند که تغییر فوری مسیر ضروری است. کشاورزان در حال حاضر با تنوع آب و هوایی دست و پنجه نرم می کنند و وضعیت دشوارتر شده است در حالی که افزایش فقر باعث افزایش تعداد بیشتری از ساکنان شهرها به استفاده از بانک های غذایی شده است و میلیون ها نفر به کمک غذایی فوری نیاز دارند.
ما به سیستم های پایدار کشاورزی و غذایی نیاز داریم که بتوانند 10 میلیارد نفر را تا سال 2050 تغذیه کنند.
نیاز به یک سیستم کشاورزی و غذایی پایدار:
هر بار که غذا می خورید، در سیستم غذایی شرکت می کنید. غذایی که انتخاب می کنیم و نحوه تولید، آماده سازی، طبخ و ذخیره آن ما را به بخشی جدایی ناپذیر و فعال در عملکرد سیستم کشاورزی تبدیل می کند.
یک سیستم پایدار کشاورزی و غذایی نیاز است که در آن انواع غذاهای کافی، مغذی و ایمن با قیمت مناسب برای همه در دسترس است و هیچ کس گرسنه نیست یا از هر نوع سوء تغذیه رنج نمی برد.
در ان سیستم پایدار غذای کمتری هدر می رود و زنجیره تامین مواد غذایی در برابر شوک هایی مانند آب و هوای شدید، افزایش قیمت یا همه گیری بیماری مقاوم تر است، در حالی که تخریب محیط زیست یا تغییرات آب و هوایی را محدود می کند، نه بدتر.
در واقع، سیستم های پایدار کشاورزی و غذایی، امنیت غذایی و تغذیه را برای همه بدون به خطر انداختن پایه های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی برای نسل های آینده فراهم می کند. آنها منجر به تولید بهتر، تغذیه بهتر، محیط بهتر و زندگی بهتر برای همه می شوند.