مسمومیت در کودکان
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا و فوق تخصص گوارش و کبد کودکان گفت: کودکان زیر ۵ سال، پر خطرترین گروه سنی از نظر بروز مسمومیت هستند.
به گزارش وب دا فسا؛ دکتر مریم بهمنیار با بیان اینکه کودکان ممکن است هر چیزی را به دهان ببرند، افزود: این عمل بخشی از آموزش و درک این گروه سنی از محیط اطرافشان است و این عمل زمینه ساز بروز مسمومیت است.
وی ادامه داد: عمدهترین موارد مسمومیت در کودکان در اثر خوردن داروها، مواد شیمیایی و محصولات خانگی مانند، مواد آرایشی بهداشتی، فرآوردههای شوینده، سفیدکننده و لوله باز کن، لاک پاک کن (استون) و گیاهان آپارتمانی سمی بوده است.
جهت پیشگیری از مسمومیت در کودکان رعایت نکات زیر الزامیست:
- درهنگام بیماری کودکتان مراقب باشید تا دوز تکراری دارو به وی ندهید.
- کیف دستی، ساک خرید و کیسههای نایلونی را دور از دسترس کودکان قرار دهید. ممکن است داخل آنها وسایلی باشد که توسط کودک بلعیده شود و یا کودک ضمن بازی آنها را روی سر خود کشیده و سبب خفگی وی شود.
- گلها و گیاهان آپارتمانی را دور از دسترس کودکان قرار دهید و هنگام بازی کودکان در فضای باز مراقب آنها باشید تا توسط گلها و گیاهان سمی، مسموم نشوند.
- موادشیمیایی، شوینده و سفید کننده را در منزل در کمدهای دارای قفل و دور از دید و دسترس کودکان قرار دهید.
- داروهای مصرفی افراد خانواده را دور از دسترس کودکان نگهدارید.
- درصورتیکه کودک شما مادهایغیر خوراکی را بلعید، با مرکز اورژانس و یا مرکز کنترل مسمومیتها با شماره تلفن 190 تماس بگیرید.
- محصولات شیمیایی و شوینده، نفت و بنزین را همیشه در ظرف اصلی آن نگهداری کنید. هیچگاه این فرآوردهها را در ظرف مواد خوراکی (مانند بطری نوشابه) نگه داری نکنید. این عمل سبب خورده شدن اتفاقی این مواد توسط کودکان میشود.
- در صورت بلع نفت توسط کودک هر چه سریعتر او را نزدیکترین مرکز درمانی منتقل نمایید.
- دردسترس بودن داروهای ترک اعتیاد مانند متادون، میتواند منجر به مرگ کودکان شود. لطفا شربت متادون را در ظروف با قفل کودک نگهداری کنید.