کارشناس نظارت بر داروهای تحت کنترل و مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: «مسمومیت با متادون به عنوان داروی ترک اعتیاد رو به افزایش است. یکی از گروه های سنی در معرض خطر کودکان هستند که اکثرا به دلیل مصرف اشتباه دچار مسمومیت و حتی مرگ می شوند.»

به گزارش وب دا؛ اسماعیل فیروزی افزود: والدین در اکثر موارد شربت متادون را در ظروفی مانند بطری آب معدنی یا نوشابه و یا ظروف شربت‌های دارویی (استامینوفن - دیفن هیدرامین) در یخچال نگهداری می کنند که اشتبا‌ها به کودک داده می شود.مصرف کنندگان متادون باید بدانند مصرف داروی متادون توسط کودکان بسیار خطرناک و کشنده است و والدین مراقب کودکان خود باشند که فرزندشان فدای سهل انگاری آنها نشوند.

وی بیان کرد: در صورت مصرف متادون توسط کودکان، علائم مسمومیت شامل تهوع، استفراغ، درد قفسه سینه و دیگر علایم مسمومیت بعد از مدت کوتاهی ظاهر شده و پس از گذشت چند ساعت با پیشرفت علائم، کودک جان خود را از دست می دهد.

توصیه های کارشناس نظارت بر داروهای تحت کنترل و مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاهبرای پیشگیری از مسمومیت با شربت متادون:

-        از تحویل شربت متادون، حتی در دوزهای بسیار پایین و در شیشه های غیر دارویی(نظیر بطری نوشابه و . . .) و شیشه های بدون برچسب حاوی نام دارو و سایر نکات لازم اکیدا خودداری گردد.

-        در صورت امکان، تحویل دوز مورد نیاز به صورت روزانه در مراکز ترک اعتیاد انجام پذیرد.

-        بدلیل بروز مسمومیت شدید در اطفال و افراد غیر معتاد، شیشه های حاوی متادون می بایست دارای برچسب مخصوص هشدار دهنده حاوی نام فرآورده و توضیحات لازم مربوط به نحوه مصرف دارو باشند.

-        از آنجایی که طعم شربت متادون شیرین است و مصرف کنندگان دارو در برخی موارد آنرا به همراه چای یا نوشابه مصرف می نمایند، علاوه بر توضیحات کامل به بیمار و بستگان وی بر روی برچسب شیشه واضحاً ذکر گردد که از نگهداری دارو در یخچال یا کنار سایر نوشیدنی ها خودداری گردد.

-        بر روی برچسب دارو حتماً ذکر گردد که دور از دسترس اطفال نگهداری شود.

-        در شروع درمان و نیز در تمام طول دوره مصرف دارو، علایم مسمومیت با متادون برای بیمار و بستگان وی توضیح داده شود . از جمله این علائم می توان به اختلال هوشیاری، اختلالات تنفسی، نبض ضعیف، اختلالات گوارشی همچون تهوع و استفراغ و نیز سفتی و تکانه های عضلانی اشاره نمود.

-           در هر دوره مراجعه بیمار ،علائم مسمومیت برای وی مرور گردد و تاکید شود که در صورت بروز علائم مسمومیت در بیمار یا بستگان وی حتماً به اورژانس مراجعه نمایند.