به گزارش وبدا، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي فسا در خصوص  مسموميت ناشي از گاز منوكسيد كربن گفت: با نگاهي بر آمار مرگ و مير ناشي از مسموميت با منوكسيدكربن به نقل از سازمان پزشكي قانوني كشور مشاهده مي شود تا سال 1392 مرگ با منوكسيد كربن روند رو به رشدي داشته است .در سال هاي 1393 و 1394 كاهش و متاسفانه مجددا در سال 1395 و پنج ماه نخست سال 1396 افزايش داشته است. به طوريكه درصد مرگ ناشي از منوكسيدكربن به 14 درصد در سال 95 رسيده و در 6 ماهه سال جاري نسبت زمان مشابه در سال گذشته باز هم شاهد افزايش مرگ و مير ناشي از منوكسيد كربن بوده ايم. از اين ميان 74 درصد  قربانيان مسموميت با منوكسيد كربن مرد و 26 درصد زن مي باشند.

دكتر صفورا محبي افزود: رشد مرگ و مير ناشي از مسموميت با منوكسيدكربن بسيار هشدار دهنده است. مرگ خاموش در اثر استفاده نامناسب و ناقص سوختن بخاري هاي گازي، نفتي و دستگاه پكيج، زنگ خطري است تا در استفاده از وسايل گرمايشي با توجه به شروع فصل سرما توجه بيشتري بنماييم.  بي شك مرگ 836 نفر از هموطناني كه در سال 95 جان خود را از دست داده اند به سادگي و با اهميت دادن به ايمني استفاده از وسايل گاز سوز،  وسايل گرمايشي و وسايلي كه سوخت فسيلي مانند نفت و گازوئيل در آنها استفاده مي گردد قابل پيشگيري بوده است.

وی درخصوص علائم و نشانه هاي مسموميت با گاز منوكسيدكربن خاطرنشان کرد: اين علائم مي تواند به صورت بسيار متفاوت در افراد ظاهر شود. در برخي موارد علائم و نشانه هاي مسموميت با گاز منوكسيد كربن به صورت اختلالات گوارشي مانند تهوع و استفراغ در فرد ظاهر مي شود. در اثر تماس طولاني با منوكسيد كربن سردرد، گيجي، ضربان شديد شقيقه ها، وزوز گوش و خواب آلودگي، تهوع، استفراغ، تپش قلب، كاهش هوشياري، آسيب دائمي عصبي، كما و مرگ رخ مي دهد. تماس طولاني مدت با مقادير كم گاز منوكسيد كربن مي تواند فرد را به بيماري هاي قلبي عروقي مبتلا سازد. علائم مسموميت با منوكسيد كربن در كودكان: تهوع،استفراغ،اسهال مي باشد كه با مقادير پايين تري از منوكسيدكربن بروز مي نمايد. تماس طولاني مدت با گاز منوكسيدكربن به ويژه در كودكان مي تواند با بروز اختلالات رفتاري و كاهش حافظه و ضريب هوشي همراه باشد.

معاون غذا و دارو فسا در خاتمه تاكيد كرد: در هنگام بروز آتش سوزي علاوه بر ايجاد گاز منوكسيدكربن، گاز سيانيد از سوختن مواد پلاستيكي ايجاد مي شود كه شديدا سمي است. اين گازها گرم و سبك هستند و به سمت بالا مي روند.  بنابراين هنگام قرار گرفتن در محيطي كه دچار آتش سوزي شده است هرچه سريعتر بايد جلوي صورت دهان و بيني را با پارچهاي ترجيحا مرطوب پوشاند و سپس بدون معطلي به صورت خميده يا سينه خيز از محيط خارج شد.چرا كه ممكن است فرد مصدوم در آتش سوزي ها دچار سوختگي نشود ولي مسموميت با منوكسيدكربن سبب گيجي و بيهوشي و سپس به دليل عدم توانايي در خروج از محيط و تنفس گازهاي سمي، دچار مرگ مغزي گردد.