به گزارش وب دا، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي فسا درخصوص استفاده بي رويه از لنزهاي آرايشي وعوارض استفاده نادرست ازلنزها و خطرات ناشي از مصرف لنزهاي بدون برچسب اصالت كالا هشدار داد و گفت: لنزهای تماسی چشمی دو نوع دارد طبی و آرایشی. برای مراقبت از لنزها و مراقبت از چشم حین استفاده از لنز، فرآورده های متفاوتی وجود دارد كه حتما مصرف كننده بايد با كاربرد آنها آشنا باشد. مانند:

- محلول های چند کاره: برای ضد عفونی، شستشو، آبکشی، و نگهداری لنز به کار می رود.

- محلول های نمکی: برای آبکشی لنز پس از شستشو به کار می رود.

- محلول های شستشو روزانه: چند قطره در حالی که لنز در کف دست قرار دارد روی لنز ریخته شده و هر دو طرف آن به مدت 20 ثانیه با انگشتان مالش داده می شود.دقت شود که ناخن بلند ممکن است سبب خراشیدگی و پارگی لنز شود.

- محلول های ضد عفونی کننده: محلول هیدروژن پراکساید برای ضدعفونی لنز استفاده می شود.پس از استفاده از آن باید حتما لنز را با محلول آبکشی شستشو نمود تا باقیمانده محلول روی لنز از بین برود.

- محلول های مرطوب کننده چشم: برای رفع اصطکاک بین لنز و پلک ها و رفع خشکی چشم استفاده می شوند.

دكتر صفورا محبي افزود: جهت استفاده از لنز ها نكاتي وجود دارد كه ضروري است به آنها دقت كافي شود:

- لنزها نبايد به صورت مشترك مصرف شود.

- قبل از استفاده از لنز به تاريخ مصرف لنز دقت شود.

- قبل از خريداري لنز از طريق برچسب اصالت كالاي سلامت نصب شده بر روي لنز از سلامت لنز اطمينان كسب كنيد.

- لنزها را بايد از مكان معتبري همچون داروخانه خريداري كرد.

- هنگام استفاده از فرآورده های مراقبت از لنز باید از همخوانی فرآورده با نوع لنز مورد استفاده اطمینان حاصل نمود.

- هرگز نباید لنز را با آب معمولی شستشو داد زیرا می تواند سبب بروز آلودگی و ایجاد صدمات جبران ناپذیر به چشم گردد.

- توجه داشته باشید که رعایت بهداشت محلول نگهدارنده لنز و جالنزی، تعویض مرتب و به موقع آنها و انتخاب محلول های نگهدارنده ای که با نوع لنز و چشم شما سازگاری کامل داشته باشد در آسایش و آرامش شما نقش زیادی دارد.

- هنگام استفاده از لنزهای زیبایی بعد از این که استفاده کردید و احساس کردید که ممکن است چشم را اذیت کند ،از چشم خارج کنید .

- اگر شما مدت طولانی از لنز استفاده می کنید و در طول شب و در زمان خواب هم از لنز استفاده می کنید باید بدانید که در معرض عفونت چشمی ممکن است قرار بگیرید

- قبل از استفاده از لنز حتما باید دست ها را بشویید چه در هنگام گذاشتن لنز بر روی چشم ها و چه هنگام خارج کردن لنزها از چشم.

- هیچ گاه لنزها را با صابون های روغنی و با کف نشویید .برای شست و شو لنز باید از محلول مخصوص شست و شو استفاده کنید .

- لنزها به دست خیس می چسبد و به آسانی در داخل چشم قرار می گیرد .اگر می خواهید از نرم کننده برای دست های خود استفاده کنید ، باید بعد از قرار دادن لنزها این کار را انجام دهید . زیرا ممکن است لنزبه دست بچسبد و باعث آلوده شدن لنزها هم بشود .

- لنزها را قبل از این که آرایش کنید داخل چشم ها بگذارید و قبل از این که آرایش را پاک کنید لنزها را از چشم خارج کنید . سعی کنید از لوازم آرایشی ضد آلرژی استفاده کنید زیرا برخی از لوازم آرایشی می تواند باعث تحریک چشم به ویژه در زمانی که از لنز استفاده می کنید شود.

- عدم رعایت بهداشت هنگام استفاده از لنز منجر به عفونت می‌شود. در صورتی که چشم افراد مبتلا به عفونت میکروبی شود ممکن است منجر به نابینایی چشم شود.

- در صورت مشاهده علائم درد قرمز شدن و ریزش اشک و سوزش هنگام استفاده از هرگونه لنز باید به چشم پزشک مراجعه شود. استفاده مجدد از لنز نیز برای این افراد خطرناک است.