به گزارش وب دا؛ دکترصفورا محبی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا در خصوص عوارض پوستی ناشی از مصرف برخی داروها گفت: بروز واكنش های دارویی نتیجه اجتناب ناپذیر مصرف داروها می باشد. میزان شیوع واكنش های پوستی به دارو حدود 2درصد تا 3درصد است و خوشبختانه فقط حدود 2درصد این موارد شدید بوده و درصد اندكی منجر به مرگ می شوند. حدود 80درصد واكنش های پوستی دارو، مربوط به دوز داروها می باشد. آنتی بیوتیك ها شایع ترین داروهای مسبب بروز این واكنش ها می باشند. این واكنش ها در زنان شایع تر از مردان است و با افزایش سن میزان بروز آنها افزایش می یابد.
دكتر صفورا محبی افزود: تشخیص عوارض پوستی داروها امری مشكل و نیازمند به كسب شرح حال كامل، دانش و مهارت لازم می باشد. درمان معمولا شامل قطع داروی مسبب و اقدامات نگهدارنده می باشد. بعضی از عوارض پوستی ممكن است به حدی شدید باشند كه سبب مرگ شوند. گروه های خاصی از بیماران در ریسك بالایی  برای عوارض پوستی داروها قرار دارند، این گروه ها عبارتند از بیماران با اختلال در سیستم ایمنی، كودكان و بیمارانی كه تعداد داروهای مصرفی آنها زیاد است. عمده ترین داروهایی كه واكنش های پوستی ایجاد می كنند عبارتند از داروهای ضد میكروبی، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، عوامل شیمی درمانی، ضد تشنج ها و داروهای اعصاب و روان.
وی گفت: بثورات شایعترین نوع واكنش های پوستی به دارو می باشند كه تظاهرات بالینی در اولین تماس با دارو طی مدت دو هفته پس از شروع مصرف و در مصرف های بعدی در طی چند روز بعد از شروع مصرف بروز می كند. در این واكنش پوستی به دارو،  معمولا سطح پوست در همه مناطق بدن به ویژه تنه و اندام ها به صورت قرینه درگیر می شوند و اغلب پوست ناحیه صورت سالم می ماند. در بعضی از موارد این ضایعات علی رغم ادامه مصرف دارو محو می شوند اما در مواردی كه ضایعات با خارش همراه باشد احتمال برطرف شدن كمتر است. داروهایی كه بیشترین احتمال بروز بثورات را دارند عبارتند از پنی سیلین ها، ضد التهاب های غیر استروئیدی، سولفونامیدها.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا  درخصوص بروز حساسیت به نور با مصرف  برخی از داروها تاكید كرد و گفت: برخی از داروها با مصرف موضعی ممكن است موجب حساسیت به نور شوند مانند آنتی هیستامینها، آنتی سپتیك ها و ضد آفتاب ها. برخی داروها با مصرف خوراكی یا تزریقی ممكن است واكنش های حساسیت به نور ایجاد كنند مانند آمیودارون، آنتی هیستامینها، گریزوفولوین، نالیدیكسیك اسید، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، فنوتیازین ها، تتراسایكلین، ضد افسردگی سه حلقه ای.
دکترمحبی افزود: در اكثر مواقع واكنش به صورت آفتاب سوختگی شدید بعد از مصرف دارو و مواجهه با نور خورشید خود را نشان می دهد. در موارد شدید واكنش ها همراه با تاول است. معمولا بهبودی بعد از قطع دارو آهسته است و در بعضی موارد این عارضه سال ها بعد از مصرف دارو ادامه می یابد. تنها توصیه ای كه به بیماران مصرف كننده این داروها می شود این است كه تركیبات ضد آفتاب را در تمام مناطقی كه احتمال مواجهه با نور آفتاب وجود دارد مصرف كنند.