به گزارش ,وبدا معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا با اعلام این خبر گفت: وجود غذا و مواد مغذی در معده یا روده باریك ممكن است جذب دارو را كاهش دهد. به عنوان مثال اگر داروهای ضد پوكی استخوان با غذا داده شوند جذب آن ها بسیار کاهش می یابد و اگر با قهوه یا آب پرتقال داده شوند جذب تا 60 درصد كاهش می یابد، دستور مصرف صحیح این دسته از داروها كه شامل  آلندرونیت و ریزدرونیت می باشد،  به این صورت است كه دارو با معده خالی و آب ساده حداقل 30 دقیقه قبل از مصرف هر غذا، نوشیدنی یا داروی دیگر خورده شوند.

دكتر صفورا محبی افزود: جذب آهن از طریق مكمل ها، هنگامی كه با غذا مصرف شود ممكن است تا 50 درصد كاهش یابد. آهن بهترین جذب را زمانی دارد كه با آب و معده خالی خورده شود. اگر به منظور اجتناب از ناراحتی های گوارشی آهن، اجبارا با غذا داده شود نباید با غذاهایی مانند سبوس، تخم مرغ، غذاهای دارای فیتات بالا، مكمل های فیبر، چای، قهوه، فرآورده های لبنی یا مكمل های كلسیم داده شود چون هر یك از اینها می تواند جذب آهن را كاهش دهد.

وی درخصوص مكانیسم های تاثیر غذا بر جذب دارو گفت: مكانیسم های مختلفی می تواند در كاهش سرعت یا میزان جذب دارو در صورت وجود غذا یا مواد مغذی دخیل باشد. وعده غذایی یا غذای خورده شده و نوع آن بر سرعت تخلیه معده تاثیر می گذارد. تخلیه معده ممكن است با مصرف غذاهای پرفیبر و پرچرب به تاخیر افتد. به طور كلی تاخیر در جذب دارو، مادامی كه میزان جذب تحت تاثیر قرار نگرفته از نظر بالینی مهم نیست. هرچند تاخیر در جذب آنتی بیوتیك ها یا مسكن ها را می توان نمونه هایی از مشكلات مهم بالینی دانست. واكنش های تركیبی بین داروهای خاص و آهن، كلسیم، منیزیوم، روی و آلومینیوم موجب كاهش جذب داروها می شود. بعضی از آنتی بیوتیك ها همراه با فرآورده های لبنی یا غذاها و نوشیدنی های غنی شده با كلسیم تولید كمپلكس های كلسیم غیر محلول می كند. بنابراین مكمل های كلسیم، منیزیوم، روی، آهن یا آلومینیوم در آنتی اسیدها از جذب دارو و نیز مواد مغذی جلوگیری كرده و یا آنرا كاهش می دهد. رویكرد بهینه برای اجتناب از این تداخل متوقف كردن مصرف مكمل های غیر ضروری در طول تجویز آنتی بیوتیك است. درصورت عدم امكان این امر به ویژه درخصوص منیزیم،  مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیك ها حداقل 2 ساعت قبل یا 6 ساعت بعد از مصرف مواد معدنی توصیه می شود.