به گزارش وبدا معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی فسا در مورد موارد مصرف، عوارض ناشی از مصرف بیش از حد، مصرف در دوران بارداری و شیردهی، تداخل گیاه دارو، موارد احتیاط و موارد منع مصرف 3 گیاه دارویی آویشن، سنبل الطیب و زنجبیل گفت: موارد مصرف آویشن در درمان سرفه، برونشیت، رفع التهاب های مخاط مجاری تنفسی و خلط آور است ولی چنانچه بیش از حد مصرف شود باعث حساسیت های پوستی می شود. مصرف آویشن در دوران حاملگی ممنوع است ولی  در دوران شیردهی با احتیاط می تواند مصرف شود. در صورت وجود سنگ مثانه با احتیاط می تواند مصرف شود. ولی باید به یاد داشت از مصرف برگ و ساقه گیاه خودداری شود. مصرف روغن فرار آن به صورت خوراكی ممنوع است. در بیماری های كبدی و كلیوی نیز نباید مصرف گردد.

دكتر صفورا محبی در مورد گیاه دارویی سنبل الطیب خاطرنشان کرد : از موارد مصرف سنبل الطیب در درمان  بی قراری، اختلالات خواب، استرس و اضطراب است ولی چنانچه بیش از حد مصرف شود باعث عوارض گوارشی، سردرد، بی قراری، بیخوابی، حساسیت پوستی، میدریازیس و  اختلال عملكرد قلبی می شود. مصرف سنبل الطیب در دوران حاملگی و شیردهی باید با احتیاط  باشد. تداخل  سنبل الطیب با داروی آهن است. در هنگام رانندگی و انجام كارهایی كه نیاز به دقت دارند باید با احتیاط مصرف كرد. ولی در بیماران اسكیزوفرنی و كودكان  زیر 14 سال ممنوعیت مصرف دارد.

وی در مورد گیاه دارویی زنجبیل افزود : موارد مصرف زنجبیل در كاهش اشتها، اختلالات گوارشی،  ضد نفخ است ولی عوارض ناشی از مصرف بیش از حد آن می تواند نفخ شكم، سوزش سر دل، آریتمی قلبی، واكنش های حساسیتی باشد. مصرف 6 گرم از پودر خشك آن می تواند باعث سوراخ شدن دستگاه گوارش شود. مصرف در دوران حاملگی ممنوع است ولی در دوران شیردهی با احتیاط می تواند مصرف شود. زنجبیل با داروهای ضد انعقاد تداخل دارد. در اختلالات قلبی عروقی، در افراد دریافت كننده داروهای ضد انعقاد باید با احتیاط مصرف شود. ولی در سنگ كیسه صفرا و در بیماران مستعد خطر خونریزی ممنوع است.