به گزارش وبدا معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی فسا از عدم مصرف صحیح اكثریت مصرف كنندگان كپسول های استنشاقی به دلیل عدم آموزش خبر داد و گفت: كپسول های استنشاقی حاوی پودر دارویی است كه در كنترل آسم و تنگی مجاری تنفسی به كار می روند. طریقه صحیح مصرف كپسول های استنشاقی كه باید در داروخانه ها به مصرف كنندگان آموزش داده شود این است كه باید اول كپسول را از سر رنگی آن در وسیله استنشاقی قرار دهید، دستگاه را به حالت افقی نگه داشته با حركت دادن قسمت وسط دستگاه كپسول را داخل دستگاه ثابت كنید و با حركت دادن قسمت متحرك دستگاه به جلو و عقب كپسول را سوراخ كنید، هوای ریه را تا آنجا كه ممكن است خارج كنید، دستگاه را به حالت افقی نگه داشته و آن را بین لب ها قرار دهید و دهان را كاملا ببندید، سر راكمی به عقب متمایل كنید، یك نفس عمیق از طریق وسیله استنشاقی بكشید و به مدت 10 ثانیه نفس خود را نگه دارید سپس به آهستگی نفس بكشید.

دكتر صفورا محبی در مورد دستگاه توربوهالر توضیح داد و افزود: برخی از داروهای موثر بر سیستم تنفس مانند فورمترول و بودزوناید به شكل توربوهالر نیز موجود می باشند. در این دستگاه دارو به شكل پودر استنشاقی در داخل دستگاه وجود دارد و آشنایی با نحوه صحیح مصرف این داروها مهم می باشد. قبل از استفاده، دستگاه باید راه اندازی شود به این منظور باید درپوش دستگاه را بردارید. درحالی كه توربوهالر را به صورت عمودی نگه داشته اید قاعده رنگی را تا جایی كه ممكن است به راست بچرخانید و سپس به سمت چپ برگردانید تا صدای كلیك شنیده شود. مجددا باید این كار را تكرار كرد. توربوهالر آماده استفاده است و در دفعات بعدی نباید مراحل فوق را تكرار كرد و تنها باید به این شكل عمل شود كه درپوش را بپیچانید و آنرا بردارید. درحالی كه دستگاه را عمودی گرفته اید قاعده رنگی را تا سرحد امكان به راست بچرخانید و بعد به سمت چپ برگردانید تا صدای كلیك شنیده شود. این عمل موجب می شود كه داروی از قبل اندازه گیری شده آزاد شود. با یك بازدم عمیق هوای ریه را خارج كنید. لب ها را اطراف قسمت دهانی بگذارید و دهان را كاملا ببندید. یك نفس عمیق بكشید قطعه دهانی را خارج كنید و به مدت 5-10 ثانیه نفس خود را حبس كنید سپس به آرامی نفس بكشید. درپوش دارو را مجددا بگذارید و آن را ببندید تا محتویات دستگاه خشك نشود.

وی خاطرنشان کرد: برای استفاده از توربوهالر لازم نیست آن را تكان دهید. بعد از استفاده قسمت دهانی را با پارچه تمیز نمایید اما هیچگاه آن را با آب شست و شو ندهید. بالای دستگاه پنجره ای می باشد كه میزان داروی موجود در دستگاه را نشان می دهد هنگامی كه حدود 20 دوز از دارو باقی مانده علامت قرمز رنگ در بالای پنجره ظاهر می شود و هنگامی كه علامت قرمز به پایین پنجره برسد توربوهالر از دارو خالی شده است. هنگام استفاده از توربوهالر ممكن است طعمی را در دهان احساس نكنید یا احساس نكنید كه دارویی وارد ریه شما شده است، این حالت به معنی خالی بودن توربوهالر نمی باشد. پس از استنشاق دارو دهان باید شستشو شود. صدایی كه هنگام تكان دادن توربوهالر شنیده می شود مربوط به پودر خشك رطوبت گیر است حتی هنگامی كه دارو در توربوهالر به اتمام رسیده این صدا شنیده می شود.