به گزارش ,وبدا معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی فسا درخصوص شامپو و اجزای تشكیل دهنده آن گفت: شامپو یكی از متداول ترین لوازم آرایشی مورد استفاده برای سر بوده كه استفاده از آن در تمام سنین رایج است. عامل پاك كننده، عامل تقویت كننده كف، عامل حالت دهنده مو، عامل نگهدارنده، عامل صدفی كننده، عامل غلیظ كننده از مواد تشكیل دهنده شامپو می باشند. یك ماده شیمیایی كه در اكثر شامپوها یافت می شود سدیم لوریل اتر سولفات نام دارد. یكی از دلایل مهم حساسیت های پوستی و ریزش مو كیفیت سدیم لوریل اتر سولفات مصرفی در شامپو می باشد. حال اگر این ماده دارای ناخالصی های بیش از حد استاندارد جهانی باشد موجب خارش سر، ریزش مو و تحریكات پوستی می شود و حتی ممکن است باعث سرطان نیز گردد.

دكتر صفورا محبی در پاسخ به این سوال كه فرق بین شامپو بچه با شامپو مخصوص بزرگسالان در چیست بیان داشت: با توجه به اینكه پوست و موی اطفال حساس است، شامپوهای بچه طوری فرموله شده كه خاصیت برندگی كمتری داشته باشند و پاك كننده ها یا سورفكتانت هایی به شامپو بچه اضافه می كنند كه دارای PH خنثی و ملایم تر باشد به طوری كه چشم های  كودكان را نسوزاند، حتی مواد افزودنی، نرم كننده و ویتامینه را هم به شامپو بچه اضافه نمی كنند. لذا برای كودكان از شامپوی مخصوص استفاده نمائید.

دكتر محبی در مورد انواع شامپوها افزود: شامپوها بر اساس نوع مو به چرب، معمولی، خشك تقسیم می شوند. برخی از شامپوها نیز ساختار متفاوت و كاربردهای بخصوصی دارند. مثل شامپوهایی كه جنبه دارویی و طبی دارند كه باید طبق دستور پزشك مصرف شوند. همیشه باید به یاد داشت كه موقع خرید حتما به تاریخ انقضا و تولید شامپوها توجه شود. در صورتی كه پس از استفاده از یك نوع شامپو متوجه ریزش مو، تغییر رنگ مو یا چرب و خشك شدن موهایتان شدید فورا شامپو را عوض كرده و از پزشك یا داروساز راهنمایی بخواهید. شامپویی كه دوفاز شده و رنگ و بوی نامطبوع دارد و یا در ته بسته شامپو رسوب دیده شود غیر قابل استفاده می باشد. هرگز به ظرف شامپوی خود آب اضافه نكنید این كار سبب عوارضی همچون بیماری های قارچی بر روی پوست سر مصرف كننده می شود و نه تنها راهی برای صرفه جویی نیست بلكه هزینه های درمانی سنگینی را برای مصرف كننده در پی دارد.

در خاتمه دكتر محبی به مصرف كنندگان فرآورده های آرایشی و بهداشتی چند توصیه كرد: 1) داروخانه مكان مناسبی برای خرید لوازم آرایشی و بهداشتی است.2) در هنگام خرید لوازم آرایشی و بهداشتی باید دقت كنید كه كالای داخلی دارای پروانه ساخت معتبر و كالای خارجی دارای برچسب كنترل اصالت و سلامت كالا باشد. 3) استفاده مشترك افراد از لوازم آرایشی و بهداشتی علاوه بر آلودگی فرآورده باعث انتقال عوامل میكروبی و قارچی از فردی به فرد دیگر می شود و لذا باید از استفاده مشترك این لوازم جدا خودداری نمود. 4) مواد شیمیایی متعدد به ویژه فلزات سنگین به كار رفته در ساخت مواد آرایشی در درازمدت باعث آسیب جدی به پوست می شود.5) عفونت های چشمی و آسیب های پوستی تنها بخشی از عوارض گسترده لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق و غیر مجاز می باشد.6) مواد غیر مجازی كه در لوازم آرایشی و بهداشتی تقلبی و غیر مجاز استفاده می شوند می توانند بسیار خطرناك و سرطان زا و گاهی كشنده باشند. اغلب آن ها از مواد سمی و یا تاریخ گذشته استفاده می كنند.