به گزارش ,وبدا معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی فسا درخصوص سلامتی با كاهش مصرف چربی و روغن گفت: بیماری های قلبی عروقی یكی از دلایل اصلی مرگ و میر در دنیا است. 40 درصد از مرگ و میرها در كشورهای پیشرفته و 25 درصد در كشورهای در حال توسعه ناشی از بیماری های قلبی عروقی است. در كشور ما نیز بیماری های قلبی عروقی یكی از شایع ترین علل مرگ و میر است. عوامل زیادی در بروز بیماری های قلبی عروقی موثرند كه از مهمترین آن ها می توان اختلال در چربی های خون، فشار خون بالا، چاقی، كم تحركی، استرس، فشارهای روحی روانی، استعمال دخانیات، رژیم غذایی نامناسب و مصرف زیاد روغن و چربی را نام برد. مصرف زیاد روغن و چربی در برنامه غذایی روزانه علاوه بر این كه خطر بروز بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد باعث اضافه وزن و چاقی می گردد. اضافه وزن و چاقی زمینه را برای ابتلا به سایر بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت و انواع سرطان ها فراهم می كند .كاهش مصرف روغن و چربی و استفاده درست از روغن ها نقش  مهمی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها دارد.

دكتر صفورا محبی اظهار داشت: با رعایت چند نكته در مصرف چربی و روغن می توان از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی پیشگیری كرد.

-  به حداقل رساندن مصرف فست فودها از جمله سوسیس و كالباس و پیتزا

- بجای سرخ كردن غذاها بهتر است آن را به صورت آب پز، تنوری، بخارپز و یا كبابی مصرف کرد، در صورت تمایل به سرخ كردن به تفت دادن آن با مقدار كم روغن و در زمان كوتاه اكتفا شود. در ضمن حتما از روغن مخصوص سرخ كردنی استفاده گردد.

وی افزود: مصرف روغن را به حداقل برسانید و غذاها را با روغن كم بپزید. مصرف بیش از اندازه روغن باعث بروز اضافه وزن و چاقی شده و امكان افزایش كلسترول بد، افزایش فشار خون و درنتیجه خطر ابتلا به امراض قلبی عروقی را فراهم می آورد.حداكثر 30 درصد انرژی دریافتی روزانه باید از چربی ها تامین شود.

دكتر محبی درخصوص مصرف لبنیات بیان داشت: از شیر و ماست كم چرب استفاده کنید، زیرا شیر و ماست پرچرب دارای مقادیر زیادی اسیدهای چرب اشباع می باشند كه تنگی و انسداد عروق و در نهایت سكته قلبی را به دنبال دارد، در ضمن به دلیل بالا بودن میزان كالری آن موجب اضافه وزن و چاقی نیز می شود. پنیر خامه ای مملو از چربی است به جای آن از پنیر كم چرب و كم نمك استفاده كنید. از كره و سرشیر و خامه كمتر استفاده كنید، این مواد غذایی حاوی مقادیر زیادی چربی حیوانی هستند و می توانند موجب اضافه وزن و چاقی و همچنین افزایش كلسترول خون شوند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا همچنین توصیه كرد: شیرینی های خامه ای حاوی چربی زیادی هستند. به جای آن از شیرینی های ساده و به مقدار كم استفاده كنید. كله پاچه و مغز حاوی مقادیر زیادی چربی است و مصرف آن ها باید بسیار محدود شود. روغن زیتون از منابع خوب روغن و حاوی اسیداولئیك فراوان است كه مصرف متعادل آن با كاهش كلسترول خون برای سلامت قلب و عروق مفید است. روغن زیتون برای مصارف مختلف پخت و پز مناسب است ولی همانند سایر روغن های مایع به حرارت بالا حساس است . مصرف روغن زیتون به عنوان جایگزین سس های سالاد توصیه می شود. روغن نباتی جامد را باید حذف كرد و بجای آن از انواع روغن مایع از جمله كلزا،آفتاب گردان،ذرت، زیتون و روغن كنجد استفاده کرد.