به گزارش وبدا معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی فسا با اعلام این خبر گفت: آنفولانزا یك بیماری تب دار حاد و معمولا خود محدود شونده است كه توسط ویروس آنفولانزا ایجاد می شود. این ویروس یك ویروس (RNA) دار است و دارای سه تیپ بزرگ به نام های (A-B-C) می باشد كه بیماری زایی تیپ های مختلف بسیار متفاوت و گوناگون است. ویروس های آنفولانزای تیپ (A یا B) باعث اپیدمی های با شدت متفاوت تقریبا در هر زمستان می شوند. میزان گیرایی در طی این طغیان ها كه یك دوره 5 تا 6 هفته ای طول می كشد بین 10 تا 40 درصد متفاوت می باشد.

دكتر صفورا محبی درخصوص را ه های انتقال بیماری گفت: یكی از راهها استنشاق ذرات تنفسی كه با سرفه و عطسه و حرف زدن و تنفس تولید می شوند، البته مستلزم تماس نزدیك تا فاصله یك متر بین منبع عفونت و فرد مستعد می باشد. راه دیگر از راه تماس دست ها با اشیا آلوده و لمس چشم و دهان با این دست های آلوده می باشد. دوره نهفتگی بیماری 1-4 روز(متوسط 2 روز) است و دوره عفونت زایی (سرایت) بیماری از یك روز قبل تا 5-7 روز پس از شروع بیماری می باشد. کودکان تا 10 روز پس از شروع بیماری مسری هستند و ویروس در بیماران با نقص سیستم ایمنی تا مدت ها قابل انتقال است.

وی درمورد افراد با ریسك بروز عوارض و مورتالیتی ناشی از آنفولانزا گفت: سن كمتر از 5 سال و بیشتر از 65 سال، کودکانی كه آسپرین طولانی مدت می گیرند، زنان باردار، بیماران مبتلا به بیماریهای زمینه ای قلبی، ریوی، كلیوی، كبدی، خونی، بیماران با نقص ایمنی و ایدز، ساكنین در خانه سالمندان و چاقی بیش از حد در خطر بروز عوارض و مورتالیتی ناشی از آنفولانزا هستند.

دكتر محبی در مورد اقدامات درمانی بیماری آنفولانزا افزود: برای مقابله با بیماری آنفولانزا نوشیدن مایعات گرم به مقدار زیاد، استراحت و تغذیه خوب بسیار موثر است. از داروهای مسكن مانند استامینوفن می توان استفاده كرد، البته مصرف كلیه داروها باید با تجویز پزشك باشد. همه موارد بیماری آنفولانزا نیاز به درمان آنتی ویروس ندارد. مصرف آنتی بیوتیك در درمان بیماری آنفولانزا نه تنها موثر نیست بلكه به خطر بروز مقاومت میكروبی كمك می كند.

دكتر محبی  درمورد پیشگیری از آنفولانزا گفت: روش های پیشگیری از آنفولانزا را می توان در سه گروه تقسیم كرد:

•  عادات بهداشتی خوب
  •  واكسیناسیون
  • درمان دارویی ضد ویروسی

اجتناب از مكان های شلوغ و شستشوی مكرر دست ها از جمله عادات بهداشتی خوب و ساده ترین راه اجتناب از گرفتن آنفولانزا است. سایر اقدامات مناسب شامل اجتناب از تماس نزدیك، در منزل ماندن در هنگام بیماری، پوشاندن دهان، اجتناب از لمس چشم و بینی و دهان، استراحت كافی و دریافت مایعات كافی است.