به گزارش وبدا معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا با اعلام این خبر گفت: امروزه در اغلب خانه ها مقداری دارو در یخچال یا جعبه كمك های اولیه نگهداری می شود كه شامل باقی مانده داروهایی كه به طور ناقص مصرف شده اند، داروهای افراد مبتلا به بیماری های مزمن و یا داروهای بدون نسخه مانند برخی مسكن ها می باشند.این داروها ممكن است در موارد غیر ضروری و به شیوه ناصحیح استفاده شوند، یا توسط كودكان و افراد مبتلا به اختلالات روحی مصرف شوند، همچنین اگر داروها به روش صحیح و در محل مناسب نگهداری نشوند امكان فاسد شدن آنها و ایجاد مسمومیت در اثر مصرف آنها وجود دارد . به علاوه اغلب داروها به نور، حرارت و رطوبت حساس می باشند و نگهداری از آنها نیازمند دقت و رعایت یكسری اصول می باشد.

دكتر صفورا محبی به افرادی كه  تصمیم به نگهداری داروها در منزل دارند چند توصیه كرد و افزود: هرگز نباید دارویی را در جعبه داروی دیگر نگهداری كرد و داروهای بدون برچسب و فله ای را باید دور ریخت. داروهایی كه تغییر شكل،رنگ و یا بو داده اند قابل مصرف نمی باشند. قرص های ترك خورده، به هم چسبیده و یا تغییر طعم داده نباید مصرف شود. در مورد كرم ها و پمادها دو فاز شدن آنها، سفت شدن و تغییر رنگ و بو نشانه فاسد شدن آنها می باشد  كه از مصرف آن باید اجتناب شود.حداقل هر دو ماه یكبار تاریخ انقضای داروهای موجود در منزل را بررسی نمایید و داروهای تاریخ گذشته را دور بریزید و داروهایی كه تاریخ انقضاء آنها نزدیك است جدا از بقیه داروها نگهداری كنید.می توانید لیستی از داروهای موجود را تهیه كنید و تاریخ انقضاء هر دارو را در لیست بنویسید.علامت اختصاری (EXP) نشان دهنده  تاریخ انقضاء دارو می باشد كه اغلب به صورت سال و ماه ذكر می شود اگر قادر به خواندن آن نمی باشید برای خواندن آن به داروخانه مراجعه كنید.

دكتر محبی توصیه كرد:پس از پایان دوره درمان باقی مانده شربت ها و محلول ها را دور بریزید حتی اگر تاریخ مصرف آنها نگذشته باشد و یا آنها را در یخچال نگهداری كرده اید مگر اینكه بر روی جعبه دارو مدت زمان قابل نگهداری پس از باز شدن درب قید شده باشد.بخور های تنفسی مانند اكالیپتوس غیر خوراكی می باشند و تنها به صورت بخور قابل استفاده می باشند. شیشه های محتوی بخور اكالیپتوس مانند شربت های خوراكی می باشد بنابراین ممكن است به اشتباه مورد استفاده خوراكی قرار گیرند.بنابراین شیشه های بخورهای تنفسی را جرا از بقیه داروها نگهداری كنید.محلول اكالیپتوس به صورت خوراكی بسیار سمی می باشد و خطر مسمومیت و حتی مرگ با مقادیر كم به صورت خوراكی هم وجود دارد.