به گزارش وبدا به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا،  کارگاه آموزشی آنتی بیوتیک ها و خطر مقاومت میکروبی ویژه داوطلبان بهداشت ادارات و مربیان داوطلبان سلامت  شهرستان فسا و با تدریس دکتر صفورا محبی در محل سالن همایش های معاونت غذا و دارو برگزار گردید.

معاون غذا و دارو فسا در این کارگاه یک روزه گفت: آنتی بیوتیک ها یا داروهای ضد میکروب داروهایی هستند که عفونت هایی که توسط باکتری ها ایجاد می شوند را از بین می برند.کشف آنتی بیوتیک ها یکی از پیشرفت های مهم در تاریخ سلامت بشر می باشد که منجر به کاهش درد و رنج ناشی از بیماری ها و حفظ جان میلیون ها نفر در 70 سال گذشته شده است و امروز هیچ یک از ما نمی تواند زندگی در دنیای بدون آنتی بیوتیک را تصور کند.

وی افزود: اگر چه پیدایش آنتی بیوتیک ها انقلابی در پزشکی و سلامت جوامع بود، اما به مرور زمان استفاده نابجا و بیش از حد یا کمتراز میزان لازم آنتی بیوتیک در انسان و حیوانات، علاوه بر افزایش قابل توجه هزینه های درمانی، منجر به روند رو به رشد مقاومت میکروبی در سراسر جهان شده است.

دکتر محبی در ادامه گفت: امروزه جامعه بشری به دو دلیل مورد تهدید است:1- افزایش روزافزون مقاومت میکروبی 2- عدم توانایی در تولید آنتی بیوتیک های جدید. این خطر تا جایی است که دانشمندان هشدار داده اندکه اگر این روند ادامه یابد، آنتی بیوتیک ها دیگر کارایی لازم را نداشته و حتی قادر به تولید داروهای جدیدی از این گروه نیز نخواهند بود.

این مقام سازمان غذا و دارو در خاتمه افزود: همانگونه که در چند دهه اخیر تعداد بسیار اندکی آنتی بیوتیک جدید تولید شده است، در نهایت تمام خدمات پزشکی مدرن اعم از جراحی های بزرگ، پیوند اعضاء و حتی شیمی درمانی سرطان ها با مشکل مواجه خواهد شد.

گفتنی است در این کارگاه یک روزه رابطین بهداشت ادارات با انواع میکروب ها و طریقه عمل آن ها در ایجاد بیماری، طرق مختلف اثر آنتی بیوتیک ها بر میکروب ها، راه های مختلف ایجاد مقاومت میکروبی و تأثیر آن در جهان آشنا شدند.