معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی فسا درمورد مصرف قرص برنج هشدار داد و گفت: پسر جوانی ھنگام صرف غذا دچار دل درد شدید شده و بعد از ١٠ دقیقه دچار تھوع گردیده است. بعد از ارجاع بیمار به بیمارستان وی دچار استفراغ خون آلود، چشم ھای قرمز، خونریزی از بینی، آریتمی ، ھیپوتاسیون، تشنج و نھایتاً مرگ شده است.به گفته اطرافیان متوفی وی بعلت مسمومیت با قرص برنج جان باخته است.

دكتر صفورا محبی در مورد خصوصیات قرص برنج گفت: این قرص ها 3 گرمی است و بوی سیر یا ماهی گندیده می دهد، جذب خوراكی و استنشاقی بالا دارد ولی جذب پوستی ندارد. قرص  برنج تركیب خطرناكی از فسفیدهاست كه جهت جلوگیری از آفت زدگی برنج انبار شده مصرف می گردد.فسفیدها همچنین جهت دفع آفات سایر غلات انبار شده و جهت جلوگیری از كپك زدگی و به عنوان جونده كش نیز مصرف می گردد.با تماس این ماده با رطوبت یا اسید، گاز خطرناك فسفین آزاد می گردد كه علت اصلی مسمومیت این ماده است و هرچه این تركیبات تازه تر باشد گاز بیشتری آزاد شده و خطرناك تر است.
معاون غذا و دارو فسا با اشاره به عوارض ناشی از تماس انسان با این سم خطرناك افزود: تماس انسان با قرص برنج می تواند عوارض شدید و كشنده ای در بر داشته باشد. فسفید آلومینیوم باعث تحریك شدید دستگاه گوارش، اختلالات قلبی عروقی، هیپوتانسیون، شوك، آریتمی، نارسایی قلبی، ادم ریوی، اسیدوز متابولیك، آسیب كبدی و كلیوی، ترمبوسیتوپنی و تشنج، نهایتا كما و مرگ تا 72 ساعت بعد از مصرف می گردد. عوارض گوارشی 5 الی 10 دقیقه پس از مصرف حادث شده و سپس سایر علائم ظاهر می گردد. تسریع در درمان حتی در بیماران به ظاهر بی علامت اهمیت بارزی در بهبود بیماران دارد.

وی در خاتمه خاطرنشان کرد: استنشاق مزمن گاز این قرص باعث كاهش اشتها،كاهش وزن، آنمی، شكستگی خودبه خود استخوان، دندان درد، تورم و نكروز فك می شود. مصرف خوراكی قرص برنج باعث تهوع، درد معده، استفراغ، اسهال، تنگی نفس، احساس سرما، عطش، سردرد، تشنج و كما می باشد. مرگ بعد از 4 روز یا حداكثر  2 هفته با نارسایی قلبی حادث می گردد.