تحقیقات نشان می دهد محصولات آرایشی مانند ریمل، سایه چشم و دیگر محصولات دارای مواد شیمیایی هستند كه می توانند منجر به بیماری هایی مانند سرطان، به هم ریختگی تعادل هورمونی و حتی ناباروری شود.

معاون غذا و دارو  دانشگاه علوم پزشکی فسا با اعلام این خبر گفت:والدین باید توجه داشته باشند كه توجه بیش از حد به ظاهر و گرایش به آرایش نمودن، تنها تحت تاثیر تغییر و تحولات دوران نزدیك به بلوغ نیست، بلكه عوامل محیطی و تربیتی در بروز این مساله تاثیر بسیاری دارد. چرا كه بسیاری از رفتارها كه در دوره كودكی و نوجوانی بروز می کند، به طور ناخودآگاه توسط خود والدین برنامه ریزی می شود. از طرفی مادرانی كه اجازه می دهند کودکشان از لوازم آرایشی در حین بازی استفاده كنند و در این كار هیچ ممنوعیتی قائل نمی شوند باید انتظار ذاشته باشند كه در آینده دخترشان به اینگونه رفتارهای افراطی روی آورد. لذا توصیه می شود كه والدین به خصوص مادران اجازه استفاده از وسایل شخصی خود مانند لوازم آرایشی را به کودکان خود ندهند. همچنین وسایل بازی كه در كودكی در اختیار برخی كودكان قرار می گیرد ارائه دهنده برخی الگوهای منفی و نادرست است. مانند برخی از عروسك های معروف خارجی مثل باربی.
دكتر صفورا محبی تاكید كرد: در بسیاری از مراكز تفریحی شاهد غرفه هایی هستیم كه مشغول گریم صورت كودكان به انواع و اقسام رنگ ها می باشد.حتی اگر كودكی هم اصرار به اینكار نداشته باشد اغلب والدین تمایل دارند كه صورت كودكشان را گریم كنند و با آن عكس بیاندازند. اما اگر بدانیم كه اكثر این رنگ ها كه اغلب همان مواد آرایشی هستند و یا از مواد شیمیایی قوی تشكیل شده اند بر روی پوست كودكان چه مضراتی دارد هرگز راضی به انجام این كار نمی شدید.
وی افزود: استفاده از هر نوع ماده شیمیایی از جمله رنگ روی صورت می تواند عوارضی به دنبال داشته باشد. شایع ترین این عوارض حساسیت های پوستی است. به عنوان مثال اگر كودكی به نوعی رنگ حساسیت داشته باشد ممكن است در مرتبه اول استعمال آن روی پوست مشكل خاصی ایجاد نشود اما مرتبه دوم استعمال آن رنگ دچار قرمزی تورم و خارش پوستی می شود كه می تواند عوارض ناخوشایندی را به همراه داشته باشد و در این شرایط مراجعه به متخصص پوست و مو ضروری است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: تحقیقات جدید نشان می دهد محصولات آرایشی مانند ریمل، سایه چشم و دیگر محصولات دارای مواد شیمیایی هستند كه می توانند منجر به بیماری هایی مانند سرطان، به هم ریختگی تعادل هورمونی و حتی ناباروری شود. زیرا پوست كودكان بسیار حساس تر از افراد بزرگسال می باشد، به خصوص این مسئله در مورد كودكان مبتلا به آلرژی های پوستی و تنفسی(آسم) به طور شایع تر مشاهده می شود. همچنین امكان دچار شدن پوست كودكان به آكنه در سن پایین در صورت استفاده از لوازم آرایشی و گریم بزرگسالان وجود دارد.