به گزارش روابط عمومی معاونت غذا دارو ، دکتر صفورا محبی معاون غذا و دارو دانشگاه علو پزشکی فسا ضمن هشدار درخصوص خطر مقاومت میكروبی به ذكر سه نكته طلایی پرداخت و گفت:اولین نكته مهم آنكه هیچ گاه خودسرانه و بدون تجویز پزشک آنتی بیوتیک مصرف  نکنید . ممکن است علایم بیماری ها مشابه باشند اما درمان آن ها متفاوت است و تشخیص این امر بر عهده پزشک است نه شما . دومین نكته اساسی آنكه دوره درمان با آنتی بیوتیک را کامل کنید . حتی اگر علائم بیماری شما از بین رفته باشد . درمان غیر مسئولانه و خود سرانه می تواند به جای ریشه کن کردن عفونت باعث پیدایش عفونتی جدی تر و خطرناکتر گردد. سومین نكته اینكه اغلب علائم سرماخوردگی و گلودرد ناشی از عفونت های ویروسی است که آنتی بیوتیک در درمان آن بی تاثیر است و معمولا علائم پس از 3تا5 روز خود به خود بهبود می یابد . بنابراین اگر پزشک تجویز آنتی بیوتیک را برای درمان شما لازم ندانست توصیه او را بپذیرید .اگر علائم شما بعد از یک هفته از بین نرفت مجدادا نزد پزشک رفته وبرای حل مشکل با او مشورت کنید .دکتر محبی افزود: پس بهتر است تصمیم گیری برای مصرف کردن یا نکردن این داروها را برعهده پزشک معالج خود بگذارید تا از ایجاد خطر ذکر شده در آینده جلوگیری شود .به خاطر داشته باشید که در غیر این صورت ممکن است خود شما در آینده قربانی گونه های میکروبی مقاوم به درمان شوید . تشخیص درست و به موقع برای استفاده از آنتی بیوتیک ها یکی از هنرهای پزشکان است تا بیمار با مصرف کمترین تعداد آنتی بیوتیک بهبود کامل یابد .دكتر محبی تاكید كرد:در موقع دریافت آنتی بیوتیك تجویز شده توسط پزشك از داروخانه باید بدانید كه،چه عوارضی دارد؟ برای پیشگیری از عوارض جانبی چه کار میتوان کرد؟بهترین زمان مصرف دارو چیست؟ پس از غذا یا با معده خالی مصرف شود؟ آیا آنتی بیوتیک مورد نظر با داروی دیگر مصرفی تداخل دارد؟ آیا در صورت مصرف با داروهای دیگر، غذا امکان واکنشهای ناخواسته وجود دارد؟ بهترین شرایط  نگهداری آنتی بیوتیک چیست؟روش آماده سازی پودر های آنتی بیوتیک چگونه است؟ این ها سوالاتی است که باید از مسئول فنی داروخانه (داروساز) سوال کنید.دكتر محبی توصیه كرد: هنگام مراجعه به پزشك باید پزشك را در جریان این مسائل بگذارید:حساست دارویی که در گذشته داشتید، رژیم غذایی بخصوصی که دارید، حساسیت به غذا ها. بارداری و یا شیردهی، داروهایی که مصرف میكنید، مکمل های گیاهی که مصرف میکنید، سایر بیماری هایی که به آن مبتلا می باشید ازجمله فاویسم یا کمخونی داسی شکل.
دكتر محبی چند نكته بهداشتی ساده  برای پیشگیری از ابتلا به عفونت ها را گفت: دستان خود را به دقت با آب و صابون بشویید، علی الخصوص قبل از غذا خوردن، بعد از توالت و تماس با مدفوع مثل تعویض کهنه بچه، برای جلوگیری از عفونت های غذایی، میوه و سبزیجات را به دقت بشویید و گوشت و تخم مرغ را کامل بپزید، مطمئن باشید که خودتان و فرزندانتان تمام واکسن های لازم را دریافت نموده اید، از تماس نزدیک فرد بیمار با دیگران حتی الامکان پرهیز شود.