معاونت غذا و دارو - دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی

green

اخبار و اطلاعیه ها

اخبار معاونت

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا دارو دکتر صفورا محبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا با اعلام این خبر گفت: سومین علت شایع مسمومیت های حاد در كشور مسمومیت با سموم كشاورزی است.به هیچ عنوان نباید از سموم صنعتی و كشاورزی در محیط منزل استفاده کرد چون این سموم سلامت خانواده را به خطر می اندازند.دكتر صفورا محبی گفت: بر اساس آمار به دست آمده از سازمان پزشكی قانونی كشور در سال گذشته، 19 درصد از موارد مرگ ناشی از مسمومیت در کشور ناشی از سمومی از قبیل قرص برنج،دفع آفات نباتی،جونده كش ها و سیانور بوده است كه نیمی از مرگ های این گروه به قرص برنج اختصاص دارد.سم فسفید آلومینیوم یا اسم عامیانه آن قرص برنج، یك كالای قاچاق است و عرضه آن توسط فروشنده های سم و عطاری ها ممنوع می باشد ولی به رغم حذف این سم از فهرست سموم رسمی كشور و ممنوعیت عرضه آن ، همچنان توسط قاچاقچیان به كشور وارد می شود.

دكتر محبی گفت از میان هر 100 نفر مرگ ناشی از مسمومیت در كشور، عامل مرگ 10 تا 12 نفر از آنها قرص برنج بوده.قرص برنج و گاز حاصل از آن هردو سمی و كشنده بوده و تنفس گاز متصاعد شده از قرص برنج نیز می تواند منجر به مرگ شود. آسیب ناشی از مسمومیت با قرص برنج می تواند جبران ناپذیر باشد پس بهتر است برای پیشگیری از آفت زدگی غلات و حبوبات در منزل بجای استفاده از این ماده سمی از سیر و نمك كه كاملا بی خطر می باشند استفاده كرد.