فیروزه نوریمند کارشناس معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گغت: کلیه کالاهای خارجی که فاقد مجوز واردات از مراجع ذیصلاح باشند قاچاق محسوب می شود.کالای قاچاق به اقتصاد کشور ضرر زده و موجب تعطیلی کارخانجات و بیکاری جوانان می گردد.سلامتی جامعه را به خطر انداخته و باعت ایجاد عفونت ،عارضه های پوستی،اختلالات رفتاری،سرطان و ...در فرد می شود.

نوریمند افزود : گاهی دشمنان برای ضربه زدن و ممانعت از پیشرفت کشور با بکار بردن مواد نامرغوب در ساخت فرآورده های سلامت و آلوده ساختن آن ها به مواد سمی و خطرناک سعی دارند که سلامت جامعه را تهدید نمایند.برخی از این مواد سمی تاثیر منفی خود را به تدریج و در طی سالیان بر روی بدن گذاشته و ایجاد سرطان یا سایر بیماری های لاعلاج می نمایند.

این کارشناس معاونت غذا و داروی دانشگاه اظهار داشت : به دلیل نبودن اطلاعات علمی و فنی دقیق از وضعیت تولید در منبع(GMP) نحوه و مسیر حمل و نقل،نگهداشت،توزیع و عرضه این اقلام و با توجه به احتمال هرگونه تقلب یا فساد در تولید اینگونه اقلام و تشکیل مواد سمی و خطرناک و بویژه بروز مواردی نظیر بیوتروریسم مصرف آنها توصیه نمی شود.

وی گفت : طبق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1329 و اصلاحات بعدی آن ساخت،حمل،نگه داری،عرضه یا فروش کالای قاچاق جرم محسوب شده و متخلفین مشمول مجازات های مندرج در این قانون می گردند.

نحوه ردیابی کالاهای دارای مشخصات اصالت و سلامت

1-روش اول استفاده از شناسه رهگیری (UID) : به این صورت می باشد که کد 20 رقمی مقابل واژه UID را به شماره 20008822 پیامک نموده و جوابیه دریافتی را با مشخصات مندرج بر روی برچسب مطابقت نمایند.

2-روش دوم استفاده از کد اصالت

اسکرنج مندرج بروی برچسب را بنحوی خراش نمایید که شماره 16 رقمی آن نمایان شده و میتوان شماره ی مذکور را به سامانه پیام کوتاه 20008822 پیامک نموده و جوابیه دریافتی را با مشخصات مندرج بر روی برچسب مطابقت نمایند.

3-روش سوم استفاده از نرم افزار

در صورت استفاده از تلفن همراه دارای نرم افزار دارای بارکد خوان،می نوان تصویر شطرنج مانند(دیتا ماتریکس)را در کادر مربوطه قرار داده و بلافاصله مشخصات محصول شامل کد GTN ،UID و تاریخ انقضاء محصول نمایان خواهد شد.