به گزارش وب دا ،خانم دکتر سرور باقری کارشناس امور دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا در مورد داروهای ضد دیابت متفورمین، آکار بوز، گلی بن کلامید گفت :داروی متفورمین با نام تجاری Glucophage به شکل قرص 500 میلیگرم جهت کنترل دیابت کاربرد داردو بیمار باید این دارو را همراه با غذا (صبحانه و شام) مصرف کند.بیمار نباید مصرف دارو را خودسرانه قطع کند. بیمار باید از تغییر دوز دارو بصورت خودسرانه پرهیز کند.

دکترباقری افزود : بیمار باید در صورت بروز درد عضلانی، بدحالی، خواب آلودگی غیر طبیعی، تند شدن سرعت تنفس، سریعا مصرف دارو را قطع نماید و به پزشک خود اطلاع دهد.مصرف این دارو معمولا باعث افت قند خون نمی شود ولی اگر کالری محدود شود یا در موارد انجام ورزش های سنگین، احتمال بروز این عارضه وجود دارد.

کارشناس امور دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه در خصوص  داروی آکاربوز گفت : آکاربوز به شکل قرص های 50 و 100 میلیگرمی جهت کنترل دیابت به کار می رود. این دارو همراه با اولین لقمه در هر وعده اصلی غذایی مصرف می شود. این دارو به تنهایی موجب افت قند خون نمی شود ولی اگر با یک سولفونیل اوره یا انسولین تجویز شود، می تواند اثر افت قند خون سولفونیل اوره را افزایش دهد.

وی افزود : در اولین سال درمان ،هر سه ماه یکبار و پس از آن بصورت دوره ای ،میزان آنزیم های کبدی (ALTوAST)در بیمارانی که دوز بالاتر از 50 میلی گرم سه بار در روز دریافت می کنند ،اندازه گیری باید شود.اگر مقادیر غیر طبیعی باشد،نیاز به تنظیم میزان مصرف و یا قطع دارو می باشد.

دکترباقری با بیان اینکه داروی گلی بن کلامید (Glibenclamide) بصورت قرص های 5 میلی گرمی وجود دارد ، اظهار داشت : بیمار باید دوز تک واحدی این دارو را نیم ساعت قبل از صبحانه و دوز دو واحدی را نیم ساعت قبل از صبحانه و شام مصرف کند.

این کارشناس در خصوص علائم مصرف بیش از حد این دارو گفت : در صورت مصرف بیش از حد ، علایم افت قندخون از قبیل احساس مور مور شدن در لب ها و زبان،تهوع ،استفراغ،گیجی،عصبی بودن،افزایش ضربان قلب،تعریق،تشنج و...بروز می نماید.

وی  افزود : بیمار باید در صورت فراموش نمودن یک دوز ،چنانچه با مصرف دوز بعدی فاصله داشته باشد ،آن را مصرف کند ولی از دو برابر نمودن دوز بعدی خودداری نماید.