معاونت غذا و دارو - دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی

green

اخبار و اطلاعیه ها

اخبار معاونت

كارشناس تغذيه آزمايشگاه كنترل غذا دارو دانشگاه علوم پزشكي فسا در مصاحبه با خبرنگار  وبدا  گفت:براي اين كه سيستم ايمني بدن به بهترين نحو به مبارزه عليه ويروس‌هاي سرماخوردگي و آنفلوانزا ، بپردازد ، بايد مواد مغذي حياتي را دريافت كند.

مصرف پرتقال، انواع توت، فلفل دلمه‌اي، توت فرنگي، سيب زميني و سبزيجات برگ سبز از قبيل انواع كلم،در يافت زياد و منظم ويتامين ث به كاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگي كمك مي‌كند.

مريم مرادي افزود : غلات سبوس‌دار و حبوبات، منابع غذايي خوبي براي ويتامين‌هاي گروه ب هستند، عدم مصرف اين مواد در بدن سبب بروز عفونت‌هاي مكرر دستگاه تنفسي فوقاني مي‌شود. مصرف شلغم ،آویشن،زنجبيل وعسل برای سرماخوردگي بسیارمفيد است.

مصرف سير كه داراي آهن و روي است، سبب تقويت سيستم ايمني و كمك به كاهش خطر عفونت‌هاي ويروسي مي‌شود.

 نوشيدن زياد مايعات از کمبود آب بدن که عامل بروز تب است پیشگیری میکند. آب،چای همراه با لیمو و عسل ، دمنوش و جوشانده ، آبمیوه های طبیعی و شیر کم چرب بهترین مایعات هستند.

اين كارشناس تغذيه در ادامه گفت : در زمان سرماخوردگي بايد از مصرف غذاهاي آماده بسته‌بندي شده و كنسروها كه از لحاظ ويتامين‌ها و مواد معدني فقير هستند خودداري كرد.به جاي مصرف اين نوع غذاها بهتر است از انواع ميوه و سبزيجات تازه، گوشت، ماهي، غلات، مغزها و دانه‌ها استفاده شود.

مريم مرادي در پايان گفت :در طول دوره درمان  از  مصرف محصولات شیرین حاوی شکر كه  توانایی  سیستم ایمنی بدن را کاهش می‌دهد. و  می‌تواند پاسخ ایمنی بدن  را تقلیل دهد خودداري كنيد.