کارشناس کمیته تجویز و مصرف منطقی داروی معاونت غذا و دارو  دانشگاه علوم پزشكي فسا گفت:آنالیز نسخ پزشکان عمومی و متخصص شهرستان فسا در 6 ماهه اول سال 92 نشان داد سفکسیم جزو 10 داروی اول تجویز شده نزد پزشکان بوده و از سوی دیگر جزء10 داروی اول با بالاترین هزینه درمانی می باشد .

سمیرا ایرانی گفت: سفکسیم یکی از 5 آنتی بیوتیک رایج در کشور است و یکی از چالش های اساس نظام سلامت مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها و نداشتن الگوی مصرف صحیح این دارو هاست که موجب گسترش مقاومت میکربی ،تحمیل هزینه به بیمار و سیستم درمانی ،اخلال در تشخیص صحیح کشت های میکروبی و نهایتا درمان نامناسب بیماری های عفونی می گردد .

وی در ادامه گفت: مقاومت میکروبی در بیمارستان ها عامل پیشرفت عفونت در بیمارستان و عدم کنترل آنها می باشد. با توجه به این که اساسا آنتی بیوتیک ها سهم عمده ای از بودجه اختصاص داده شده به دارو را تشکیل می دهند مصرف نا به جای آنها در اقتصاد سلامت نیز چالش برانگیز است .

ایرانی توصیه کرد:به منظور تجویز و مصرف منطقی این دارو باید سفکسیم طبق موارد اندیکاسیون مانند درمان عفونت های ادراری درمان اوتیت مدیا ، برونشیت حاد و عود حاد ، برونشیت مزمن استفاده شود و از مصرف بی رویه این دارو جدا اجتناب شود . درضمن باید از شایع ترین عوارض جانبی این دارو اطلاع داشت که شامل :دل درد ،بی اشتهایی ،حالت تهوع ، استفراغ سوءهاضمه نفخ و خارش مقعد و خشکی دهان می باشد که در صورت وجود سابقه بیماری گوارشی این دارو باید با احتیاط تجویز شود .

وی در خاتمه به بیان چند نکته که هنگام تجویز این دارو باید توجه شود پرداخت و گفت: توصیه می شود قبل از تجویز این آنتی بیوتیک از بیمار در خصوص سابقه حساسیت به سفالوسپورین ها پنی سیلسن ها و سایرآلرژن ها پرسیده شود . بعد از تجویز باید از بیمار کشت وآ نتی بیوگرام گرفته شود . در صورت استفاده طولانی مدت از این دارو ممکن است بعد از شروع درمان عفونت ثانویه ایجاد گردد. مصرف این دارو در دوران بارداری و شیردهی و اختلالات تشنجی با احتیاط فراوان باید باشد.