کارشناس تغذیه آزمایشگاه کنترل مواد غذائی و بهداشتی معاونت غذا دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت:.هر یك از خوراكی‌های شب یلدا، خواص درمانی و طبیعی مخصوص دارند.

ميوه و آجيل  ، اصلي‌ترين خوراكي‌ها در شب يلدا هستند و ميوه‌هايي كه براي اين شب خريداري مي‌شوند، ميوه‌هايي پاييزي و تابستاني، به خصوص انار و هندوانه هستند

مریم مرادی در خصوص فواید و مضرات مصرف آجیل افزود:آجیل به دلیل  دارا بودن مواد مغذی از جمله اسید های چرب امگا 3 و ویتامین های ا و ای و فیبر به عنوان بخشي از يك رژيم غذايي سالم و متعادل، براي حفظ سلامت قلب مفيد است ، بو دادن آجیل باعث از دست رفتن خواص آنتی‌اکسیدانی آجیل‌ها و کاهش قابلیت هضم پروتئین و از دست رفتن اسیدهای آمینه ضروری شده، و در نهایت منجر به کاهش ارزش تغذیه‌ای آن می‌گردد همچنین نوع بو داده ی آجيل به دلیل داشتن نمک فراوان  به هيچ وجه به كساني كه فشار خون بالايي دارند يا از مشكلات كليوي رنج مي برند، توصيه نمي شود. آجيل شامل مقدار بسيار زيادي چربي است و با وجود اين كه بيشتر اين ميزان چربي براي سلامتي مفيد است اما  به دلیل داشتن مقدار زيادي كالري بايد در حد اعتدال مصرف شود.  آجیل از موادی است که بسیار سریع آلوده می‌شود و سمی به نام آفلاتوکسین ایجاد میکند پس بهتر است آجیل مانده خریداری نشود. همچنین  پسته هايي كه پوست بسيار زرد براق يا تخمه هايي كه براي پررنگ تر شدن از رنگ هاي مصنوعي در آنها استفاده شده توصیه نمی شود. افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند(افرد مبتلا به سرطان و ایدز و ...) علاوه بر رعایت موارد فوق باید پسته و گردو  و بادام را به طور سربسته  خریداری کنند نه نوع مغز شده آن.

این کارشناس تغذیه همچنین در خصوص خواص میوه های متداول شب یلدا گفت:انار در مقایسه با سایر میوه های فصل پاییز و زمستان ، آنتی اکسیدان بیشتری برای افزایش ایمنی، مقاومت و حفاظت از بدن در مقابل بیماری ها را  دارد.

پوست و برگ انار برای بهبود مشكلات معده و برخی انواع اسهال‌ مفید است. انار در بهبود هضم نیز مؤثر است.مصرف منظم انار یا آب آن باعث می‌شود گردش خون در سراسر بدن به درستی انجام پذیرد. این خاصیت، خطر حملات و سكته قلبی را نیز كاهش می‌دهد.خواص آنتی‌اكسیدانی موجود در این میوه نیز به کاهش خطر لخته شدن خون كمك می‌كند.یكی از خاصیت‌های انار این است كه آب آن، همراه با داشتن خاصیت ضدباكتریایی و ضدویروسی، به كاهش اثرات پلاك‌های دندانی نیز كمك می‌كند.مصرف این میوه با فراهم آوردن آهن برای بدن، به كاهش علایم كم‌خونی مانند خستگی، سرگیجه و ضعف كمك می‌كند.

مصرف هندوانه به  علت خواص آنتی اکسیدانی مانع بروز برخی از انواع سرطان می‌شودهمچنین هندوانه مدر است و به پائين آوردن فشار خون كمك مي كند معده را  نیز تقويت مي كند.

این کارشناس تغذیه درپایان توصیه کرد:مصرف آجيل و میوه  به دليل دارا بودن مواد فيبري باعث احساس سيري در فرد مي‌شود و به کساني که چاق هستند و يا مايل نيستند دچار اضافه وزن شوند، توصيه مي‌شود اين مواد را قبل از شام مصرف کنند؛ چرا که باعث پرشدن حجم معده و در نتيجه احساس سيري در افراد مي‌شود.