کارشناس تغذیه آزمایشگاه کنترل مواد غذائی و بهداشتی معاونت غذا دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت:  کبد چرب اختلال مزمن و بدون علامت کبدی است که علت آن تجمع چربی و التهاب در کبد است.

شایع‌ترین علل کبد چرب در ایران چاقی، دیابت، سوءتغذیه و بالا بودن چربی خون است. در کشورهای دیگر دنیا مصرف بالای الکل از شایع‌ترین علت‌ها محسوب می‌شود.

از دیگر علل کبد چرب می‌توان به کاهش وزن ناگهانی ، بی تحرکی و پشت میز نشینی های طولانی مدت،  شیوه ی زندگی نا صحیح ،مصرف بیش از حد چربی و کربوهیدرات و  گرسنگی طولانی مدت اشاره کرد.
 در بیشتر موارد این عارضه بدون علامت است و در بررسی آزمایشگاهی یا سونوگرافی یا سی­تی ­اسکن  بطور اتفاقی کشف می شود. و فرد گاهي نيز از ضعف و بیحالی ، خستگی دائمی و احساس فشار و درد مبهم در ناحیه فوقانی و راست شکم شکایت  میکند.این مشکل در مراحل اولیه و قبل از تبدیل شدن به سیروز قابل درمان هست. و تغذیه ی صحیح یکی از  بهترین راههای کنترل این بیماری است.
مريم مرادي در مورد راهكارهاي تغذيه اي كنترل اين بيماري گفت:
کاهش تدریجی وزن(در افراد چاق) میتواند بسیار کمک کننده باشد.

ورزش باید به طور مدوام در برنامه ی این افرد وجود داشته باشد

محدودیت مصرف کربوهیدرات و افزایش مصرف سبزیجات و میوه ها  در این بیماری بسیار اهمیت دارد.

برای تهیه غذاها از گوشت قرمز و سویا کنار هم استفاده شود  و مصرف گوشت قرمز  باید به حداقل برسد.

نوشیدن کافی آب در طول روز  نباید فراموش شود.

موثرترین‌ گیاه دارویی برای درمان کبد چرب  خار مریم میباشد(به صورت دم نوش یا خشک شده به همرا غذا) همچنین زنجبیل،   و چای سبز  نیز توصیه میشود.

عرق گیاهی  شاه‌تره، خارشتر و کاسنی از جمله داروهای گیاهی موثر در کنترل و درمان کبد چرب به شمار می‌آیند.
وي همچنين در مورد محدوديت هاي تغذيه اي اين بيماران افزود:از جمله مواد غذایی که بهتراست کمتر مصرف شود مي توان از چای ، قهوه ، نان­ های بدون سبوس (( نان­ های ماشینی ، فانتزی و نان لواش )) ،سرخ کردنی­ ها ، غذاهای چرب و پرکالری ،تنقلات شور، غذاهای دارای مواد نگه­دارنده و گوشت قرمز نام برد.