معاونت غذا و دارو - دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی

green

اخبار و اطلاعیه ها

اخبار معاونت

كارشناس ارشد صنايع غذايي دانشگاه علوم پزشكي يزد در گفت و گو با خبرنگار وب دا در يزد با بيان اين كه پرتقال از نظر شيميايي منبع غني ويتامين ث است اظهاركرد:  پوست پرتقال در بسياري موارد حتي مغذي تر از ميوه آن است.

علي اكبركمالي اردكاني ادامه داد:  ويتامين ث يكي از عوامل مهم مهاركننده سرطان است به طوري كه اين ويتامين را دشمن نيرومندي عليه يكي از عوامل شناخته شده سرطان زا يعني نيتروزامين ها مي شناسند.

 كمالي گفت: مصرف زياد پرتقال علاوه بر پيشگيري از سرطان معده، در پيشگيري از انواع ديگر سرطان ها نيز مؤثر است.

 وي اذعان داشت: سرطان مري در اشخاصي كه زياد پرتقال مي خورند، ۵۰ درصد كمتر از اشخاصي است كه آن را كمتر مصرف مي كنند و يا اصلاً نمي خورند. همچنين ميزان ابتلا به سرطان لوزالمعده در مصرف كنندگان پرتقال در پايين ترين حد قرار دارد.

 اين كارشناس صنايع غذايي خاطرنشان كرد: پرتقال و ساير مركبات در پايين آوردن كلسترول خون نيز مؤثرند و اين خاصيت مديون وجود پكتين و ورقه هاي نازك مابين پره هاي پرتقال است.

 وي توصيه كرد: در مواردي كه هدف كاهش كلسترول و تأمين سلامت شريان ها باشد، براي استفاده از حداكثر نيروي درماني پرتقال، توصيه مي شود كه پرتقال را با لايه سفيد رنگ زير پوست و لايه هاي نازك داخل پرتقال كه حاوي پكتين هستند مصرف كنيد.

  كمالي عنوان كرد: پيشگيري از عفونت هاي ويروسي از خواص ديگر پرتقال است كه در عصاره آن وجود دارد.

 وي افزود: يك ليوان آب پرتقال داراي ۱۲۰ ميلي گرم ويتامين ث يعني دوبرابر مقدار توصيه شده در روز است و علاوه بر آن داراي مقاديري كلسيم، پتاسيم، نياسين و اسيد فوليك است.

 كمالي ادامه داد: آب پرتقال سرشار از فيبر است، بويژه اگر با گوشت ميوه مصرف شود. آب پرتقال هر اندازه كه سردتر باشد و در يخچال نگهداري شود ويتامين ث آن بيشتر حفظ خواهد شد.

 كارشناس ارشد صنايع غذايي دانشگاه علوم پزشكي يزد توصيه كرد: افرادي كه فشار خونشان بالاست و براي كنترل آن دارو مصرف مي كنند، بايد هميشه در تغذيه روزانه خود از موادغذايي حاوي پتاسيم بالا استفاده كنند. آب پرتقال سرشار از پتاسيم است و در يك ليوان بزرگ آب پرتقال حدود ۳۵۰ ميلي گرم پتاسيم وجود دارد.


منبع:وب دا