دو دستاورد مهم نانو داروی درمان سرطان و سالک که با تلاش محققان دانشگاه علوم پزشکي مشهد ساخته شده است رونمايي شد .

رئيس مرکز تحقيقات نانو فناوري دانشگاه علوم پزشکي مشهد و محقق اين طرحها گفت: ‌دانش فني نانو داروهاي درمان سرطان و سالک توسط محققان اين دانشگاه کسب و با حمايت ستاد نانو فناوري رياست جمهوري نمونه صنعتي آن در (شرکت دانش بنیان «اکسیرنانوسینا»)توليد شده است .

دکتر محمود رضا جعفري خاطر نشان کرد :‌نانو داروي درمان سالک با نام تجاري سينا آمفوليش ، داروی نانو لیپوزومی موضعي آمپوتریستین  نوع  B است که برای درمان موضعی سالک مورد استفاده قرار می گیرد  و اثرات موثرتر و عوارض کمتری برای بیمار دارد.

استاد دانشکده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي مشهد مدت اجراي مراحل تحقيقاتي اين دارو را ده سال اعلام کرد و  اظهار داشت : سیناآمفولیش 4 درصد نوعی ژل آمفوتریسینو B نانو لیپوزومال و فرآورده دارویی موضعی موثر در درمان سالک و بیماری‌های قارچی موضعی است.

دکتر جعفري خاطر نشان کرد: نانو ژل سینا کورکومین دیگر دارویي است که توسط محققان علوم پزشکي مشهد دانش فني آن کسب شده است و  داراي اثرات ضد التهابی،‌ضد توموری و آنتی‌اکسیدان است.

رئيس مرکز تحقيقات نانو فناوري دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه کورکومين عصاره اصلي گیاه زردچوبه است، تصريح کرد :‌ این دارو مانع از تشکیل سلول های سرطانی و مهاجم شده و از بین برنده مقاومت سلول های سرطانی به داروهای شیمی درمانی است.

محقق توانمند دانشگاه علوم پزشکي مشهدخاطر نشان کرد:‌این دارو همچنین در درمان زخم، دیابت، آلزایمر، پارکینسون، بیماری های قلبی و عروقی، میکروبی و آرتریت کاربرد دارد.

دکتر جعفري تاکيد کرد :‌سینا کورکومین همچنین مانع از تشکیل لخته در عروق و نیز باعث کاهش کلسترول و بهبود عملکرد کبد می‌شود.

رئيس مرکز تحقيقات نانو فناوري دانشگاه علوم پزشکي مشهد خاطر نشان کرد :‌مراحل تائيد نهايي توليد اين داروها از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي در حال انجام است و تا سه ماه آينده وارد بازار دارويي کشور مي شود .

منبع:وب دا