معاونت غذا و دارو - دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی

green

اخبار و اطلاعیه ها

اخبار معاونت

نتایج تحقیقات حاکی از این است که هر چه عسل تیره تر باشد خاصیت آنتی اکسیدانی آن بیشتر بوده و از ابتلا به سرطان جلوگیری می‌کند. در واقع عسل منبع بسیار خوبی از آنتی‌اکسیدان است و نقش بزرگی در جلوگیری از سرطان و همچنین بیماری‌های قلبی دارد.

كارشناس صنايع غذايي دانشگاه علوم پزشكي يزد همچنين  متذكرشد: مصرف عسل در کودکان و سالمندان به علت هضم و جذب سریع آن اهمیت زیادی دارد عسل به علت جذب سریع در داخل دستگاه گوارش تخمیر ایجاد نمی کند وجود اسید های آزاد در عسل سبب جذب مواد چربی شده و کمبود آهن را جبران می نماید.

علي اكبر كمالي اردكاني با بيان اين كه از گذشته تا کنون از عسل طبیعی در درمان بسیاری از بیماریها استفاده شده است ادامه داد: مهم ترین خاصیت عسل طبیعی ضد میکروب بودن آن است در حالی که عسل یک ماده کاملا" خوراکی است و باستی محیط خوبی برای پرورش میکروبها باشد . ولی میکروبها در معرض عسل نابود شده و اجساد انها نیز به مرور از بین می رود. زیرا عسل طبیعی حاوی آنتی بیوتیک و آنزیم دیاستاز است.

وي افزود: عسل طبیعی حاوی آنتی اکسیدان است از این رو مصرف آن برای سلامت قلب و عروق مفید است . عسل بر سلامت پوست کمک می کند و ضد پیری است .عسل طبیعی با اینکه بسیار شیرین است ، برای دندان ها ولثه مضر نیست؛ بلکه لثه ها را سالم می سازد و دندان ها را سفید می کند.

كمالي با اشاره به اين كه عسل غذایی سالم، راحت الهضم، طبیعی و پرانرژی است، گفت: چهار پنجم وزن عسل را کربوهیدرات‌ها تشکیل می‌دهند و بقیه آن را پروتئین، املاح معدنی، عناصر معطر، آنزیم‌ها، ویتامین‌ها و آب تشگيل مي دهد.

اين كارشاس ارشد صنايع غذايي عنوان كرد: هر ۱۰۰ گرم عسل ۳۳۰ کیلوکالری انرژی تولید می‌کند، لذا عسل، غذایی مقوی و انرژی‌زاست و به کمک دیاستازهایش چربی‌های اطراف قلب را آب می‌کند. به همین دلیل مصرف آن به سالخوردگان و بیماران قلبی توصیه می‌شود.

وي افزایش انرژی طبیعی بدن را از خواص عسل دانست و گفت: بسیاری از ورزشکاران برای افزایش انرژی خود از عسل در رژیم غذایی خود استفاده می‌کنند. با این که سطح کالری آن در مقایسه با سایر مواد قندی 40 درصد کمتر است، اما انرژی آن بسیار بالاست و مصرف متعادل آن به وزن بدن، اضافه نمی‌کند.



منبع:وب دا