معاونت غذا و دارو - دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی

green

اخبار و اطلاعیه ها

اخبار معاونت

روغن زیتون منبع ایده‌آلی برای تولید انرژی و عامل جلوگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی است و وجود اسید چرب ضروری لینولئیک در روغن زیتون متناسب با میزانی است که باید در غذای روزانه وجود داشته باشد.

كارشناس صنايع غذايي دانشگاه علوم پزشكي يزد ضمن بیان این مطلب افزود: بالا بودن مقدار ویتامین E و رنگدانه‌های کاروتنوییدی روغن زیتون و نسبت مناسب اسیدهای چرب غیر اشباع به اسیدهای چرب اشباع، در پایداری این روغن بسیار موثر است.

علي اكبركمالي اردكاني عنوان كرد: روغن زیتون دارای اسیدهای چرب غیر اشباع مونو (MUFA) و آنتی اکسیدان می باشد که باعث طول عمر و کاهش بیماری های مرتبط با مصرف روغن های اشباع می شود. بنابراین مصرف آن به جای روغن های اشباع و جامد فواید زیر را برای سلامتی بدن دارد.

وي با بيان اين كه  روغن زیتون سلامت شریان‌ها را تامین می‌ کند گفت: اين روغن مانع آسیب رساندن رادیکال‌های آزاد حاصل از چربی‌ها و روغن‌ها به سیستم‌ قلبی-عروقی می ‌شود.

كمالي با اشاره به اينكه روغن زيتون کلسترول خون و به خصوص نوع بد آن یعنی LDL را کاهش می‌ دهد تصريح كرد: روغن زيتون از مسموم و اکسیده شدن LDL کلسترول جلوگیری می‌ کند.

اين كارشناس با بيان اين مطلب كه روغن زيتون مانع رسوب پلاک ‌ها در جدار شریان شده و در نتیجه مانع تنگ شدن شریان‌ها می ‌شود خاطرنشان كرد: روغن زیتون به علت دارا بودن چربی های غیر اشباع MUFA  باعث اتساع سرخرگ ها شده و از این طریق باعث کاهش فشار خون بالا و بیماری های قلبی می شود.

وي روغن زيتون را تنظيم كننده قند خون دانست و گفت:  روغن زیتون دارای آنتی اکسیدان های قوی مثل پلی فنول ها و فلاوونوئیدها می باشد که این آنتی اکسیدان ها باعث کاهش پر اکسیداسیون چربی ها در بدن و به دنبال آن کاهش استرس اکسید اکسیداتیو می شوند. در نتیجه بدن را از صدمه رادیکال های آزاد حفظ می کند و بدین طریق باعث کاهش ابتلا به انواع سرطان‌، خصوصاً سرطان پوست، روده و سرطان پستان در زنان می شود.

وي عنوان داشت:  همچنین به علت خاصیت آنتی اکسیدانی خود دیواره سرخرگ ها را از گزند رادیکال های آزاد محافظت کرده و چسبیدن LDL را به دیواره سرخرگ ها، کاهش می دهد و ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

 وي توصيه كرد: برای اینکه مواد مفید موجود در روغن زیتون، از جمله ویتامین E ، ترکیبات فرار، پلی فنول ها و سایر مواد آن از بین نرود یا کاهش نیابد، این روغن باید در مکان‌های تاریک و خنک نگهداری شود.

اين كارشناس صنايع غذايي با اشاره به اينكه برگ، میوه و روغن زیتون و حتی هسته ی آن علاوه بر ارزش غذایی، دارای ارزش دارویی است، گفت:  پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی و عروقی،  کاهش کلسترول بد، کاهش لخته شدن خون، کاهش فشار خون بالا، درمان خون ‌ریزی لثه و تقویت لثه، تقویت حافظه، جلوگیری از سفید شدن مو و  تسکین دردهای روماتیسمی از جمله خواص دارويي اين ماده غذاي است.




منبع:وب دا