معاونت غذا و دارو - دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی

green

اخبار و اطلاعیه ها

اخبار معاونت

ناهيد برخورداري كارشناس تغذيه در يزد با بيان اين كه میوه انجیر طبیعت گرمی دارد و خوردن آن به افرادی که به لحاظ جسمی ضعیف هستند توصيه مي شود، اظهاركرد: انجیر حاوی ویتامین‌های A ، B ، C و مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم، کلسیم، فیبر، آهن، فسفر و سدیم می‌باشد.

وی  افزود: هر ۳عدد انجیر متوسط، یک واحد میوه محسوب می‌شود و ۶۰کالری انرژی دارد.

وي با اشاره به اينكه بیماران دیابتی باید در خوردن انجیر حد تعادل را رعایت کنند، تصريح كرد: همچنين ميوه انجیر منبع خوب پتاسیم است كه اين عنصر برای کنترل فشار خون به کار می‌رود.

اين كارشناس تغذيه ادامه داد: مهم‌ترین خاصیت درمانی انجیر برای آن دسته از افرادی است که همواره از مشکل یبوست رنج می‌برند. این قبیل افراد می‌توانند علاوه بر مصرف روزانه این میوه به حالت خام یا خشک، تعدادی انجیر خشک را از شب تا صبح در یک لیوان آب خیسانده و صبح پیش از صبحانه میل کنند.

وي همچنين با بيان اين مطلب كه انجیر در هر دو حالت خام و خشک، ملین خوبی به‌شمار می‌آید گفت: علاوه بر این، مخلوط انجیر و عسل برای درمان زخم معده نیز مفید است، به عبارت ديگر انجیر سیستم دستگاه گوارش را تقویت می‌کند

اين كارشناس تغذيه عنوان كرد: بر اساس تحقیقات انجام شده، برگهای درخت انجیر بدلیل داشتن خصوصیات مدر بودن، تسکین دهندگی و دافع کرم روده مورد استفاده قرار گرفته و دم کرده برگ درخت انجیر مسکن بوده و برای معالجه سرفه تجویز شده‌است، همچنين برگ انجیر برای دیابتی‌ها نیز مفید است و مقدار انسولین تزریقی مورد نیاز برای شخص دیابتی را کم می‌کند.

برخورداري با بيان اين كه میوه انجیر برای نرم کردن سینه و روده و دارای خاصیت ویژه‌ای است افزود: انجیر تازه منبع غنی بتاکاروتن و ویتامین سی است که در جلوگیری از ابتلا به سرطان کاربرد دارند. جوشانده انجیر در التهاب دستگاه تنفسی و غرغره کردن آن برای گلو درد و سرماخوردگی مفید بوده و عفونت‌های لثه را نیز درمان می‌کند.


منبع:وب دا