پزشک مرکز دیابت دانشگاه علوم پزشکی همدان در خصوص داروهای کاهنده قند خون اظهار داشت: معمولاً افرادی که بیماری قند در آنها تشخیص داده می‌شود در صورتی که قند خون بالایی نداشته باشند در ابتدا چند هفته با رژیم غذایی تحت درمان قرار می‌گیرند و در صورت عدم کنترل قند خون، درمان دارويي شروع می‌شود.

دکتر عاطفه توانا اظهار داشت: بر خلاف تصور بسياري از افراد باید توجه داشته باشیم که قرص‌ها دارای انسولین نیستند بلکه باعث تحریک سلول‌های تولیدکننده انسولین در لوزالمعده می‌شوند و یا می‌توانند به بدن کمک کنند که انسولین موجود در بدن بهتر و بیشتر مورد استفاده قرار گيرد.

وي با بيان اينكه قرص‌های خوراکی پایین آورنده قند خون شامل دو گروه مي‌شوند، افزود: داروهای سولفونیل اوره که ترشح انسولین را افزایش می‌دهند مثل گلیبنگلامید و کلروپروپامید كه عوارض جانبی آنها افزایش وزن و هیپوگلیسمی بالقوه است و دسته دوم بیگوانیدها؛ داروهایی که حساسیت به انسولین را افزایش می‌دهند مثل متفورمین كه می‌تواند سبب کاهش وزن در زمان شروع شود و سطوح چربی را بهتر می‌کند و عوارض جانبی آن شکم‌درد، تهوع و اسهال در حداکثر 50 درصد بیماران است.

این پزشك در خصوص زمان مصرف قرص‌ها توصیه كرد: قرص گلیبنگلامید بايد نیم ساعت قبل از غذا و متفورمین همراه غذا و یا بعد از غذا مصرف شود.

دکتر توانا در خصوص اینکه بعضی از بیماران در زمان بیماری و بی‌اشتهایی داروهای قند خون را مصرف نمی‌کنند، گفت: بیماران باید مصرف قرص را ادامه دهند و سعی کنند همراه غذا مایعات زیادي مصرف کنند و اگر به علت  تهوع و استفراغ قادر به خوردن غذا نیستند به سرعت با پزشک خود تماس بگیرند.

وي تأكيد كرد: بيماران مبتلا به قند خون مي‌توانند با مصرف منظم قرص‌های تجویز‌شده توسط پزشك همچنين رعایت رژیم غذایی صحیح و ورزش منظم، سطح قند خون خود را به حد طبیعی برسانند و از بروز عوارض مشکل‌ساز قند خون بالا جلوگیری كنند.

منبع:وب دا