معاونت غذا و دارو - دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی

green

اخبار و اطلاعیه ها

اخبار معاونت

يك متخصص تعذيه با اشاره به ارتباط بين تغذيه و توانايي سيستم ايمني بدن، گفت: سيستم ايمني براي اين‌ كه بتواند با عوامل بيماري‌زا مقابله كند به پيش نيازهايي احتياج دارد كه از مواد غذايي تامين مي‌شوند.

دكتر حميد كارانديش اظهار كرد: عمده اين مواد غذايي براي بدن انرژي فراهم نمي‌كنند و مي‌توان از اين مواد به پروتئين‌ها، ويتامين‌ها و املاح اشاره كرد.

وي تصريح كرد: مقدار كافي از ويتامين‌ها و املاح از طريق مواد غذايي تامين مي‌شود و در غير اين صورت مي‌توان از مكمل‌ها استفاده كرد.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي‌شاپور اهواز با يادآوري اين‌كه ويتامين‌ها شامل مواد آنتي‌اكسيداني هستند كه براي سيستم ايمني بدن مفيدند، گفت: مكمل‌هاي ويتاميني دو نوع هستند؛ گروه اول شامل مكمل‌هاي انفرادي و خاص است و بايد حتما توسط پزشك بايد تجويز شوند و گروه دوم نيز مولتي‌ويتامين‌ها هستند؛ توصيه مي‌شود افراد بزرگسال سالم روزانه يك قرص مولتي‌ويتامين استفاده كنند.

وي ادامه داد: پروتئين مصرفي نيز بايد از نظر كميت و كيفيت سنجيده شود. برخي پروتئين‌ها خيلي خوب جذب بدن مي‌شوند كه مي‌توان از آن جمله به منابع حيواني مانند شير، گوشت و تخم‌مرغ اشاره كرد. پروتئين‌هاي گياهي از نظر برخي اسيدآمينه‌ها محدوديت‌هايي دارند كه همين دليل توصيه مي‌شود براي اصلاح كيفيت پايين اين پروتئين‌ها، آنها را با هم تركيب كرد.

كارانديش گفت: غلات و حبوبات تركيب خوبي است كه يكديگر را جبران مي‌كنند، از اين دست غذاها مي‌توان به عدس‌پلو اشاره كرد.






منبع:وب دا