مدیر دارو و مواد مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: ویتامینA یکی از مواد مغذی و مهم با نقش های اساسی در سلامت ارگانهای بدن است. این ویتامین در پیشگیری از بروز عفونت، سلامت پوست و بافتهای مخاطی دهان، دستگاه گوارش، مجاری تنفسی، چشم ها و تامین رشد کودکان تاثیر بسزایی دارد.

دکتر صفورا محبی افزود: از آنجا که کمبود ویتامین A یکی از مهمترین مشکلات تغذیه ای در کشورهای در حال توسعه است لذا باید توجه بیشتری به علائم کمبود این ویتامین در همه افراد به خصوص گروه زنان باردار و شیرده و گروه کودکان و نوجوانان در حال رشد (به دلیل افزایش نیاز بدنشان به ویتامین A ) کرد.

وی در خصوص دلایل عمده کاهش این ویتامین در بدن گفت: استرس، عفونت، دیابت، مصرف الکل و سیگار، هوای آلوده، بارداری های مکرر، کودکانی که با شیر خشک تغذیه می شوند، کودکانی که تغذیه تکمیلی نامناسب دارند، کودکانی که در دوران بیماری و نقاهت تغذیه درست ندارند، رژیم غذایی کم چرب، آلودگی های انگلی از جمله عوامل زمینه ساز بروز کمبود ویتامینA در بدن می باشند.

دکتر صفورا محبی در ادامه به چند گیاه دارویی غنی از ویتامین آ اشاره کرد و گفت: برگ های ریحان، تخم شربتی، برگ های چغندر، برگ های کاسنی، برگ های کلم پیچ، برگ های شوید، برگ های رازیانه، برگ های کلم برگ، برگ های جعفری، خرفه، برگ های اسفناج، برگ های مرزه، برگ های ترخون، برگ های شلغم از جمله گیاهان دارویی غنی از پیش ساز ویتامین آ یا بتاکاروتن می باشند که با مصرف آنها می توان از کمبود این ویتامین در بدن پیشگیری کرد.

دکتر محبی در پایان گفت: از جمله نشانه های کمبود ویتامین آ در بدن خشکی و خارش ملتحمه چشم،شب کوری، خشکی و خارش پوست، خشکی و شکنندگی مو و ناخن، خستگی، کم خونی،نقصان رشد، آسیب پذیری نسبت به عفونت، نقص در تولید مثل می باشند.

منبع:وب دا