معاونت غذا و دارو - دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی

green

اخبار و اطلاعیه ها

اخبار معاونت

گروهي از محققان دانشكده بهداشت عمومي دانشگاه هاروارد با بررسي بيش از 40 ميليون نمونه خون قبل از شروع بيماري و سپس بررسي دوباره افراد طي سال‌ها بعد دريافتند داشتن سطوح كافي ويتامين  D‌ در بزرگسالان جوان ممكن است خطر شروع ديابت نوع 1 بزرگسالي را تا 50 درصد كاهش دهد.

نتايج حاصل از اين گزارش مي‌افزايد افراد سالم جوان با سطوح سرمي بالاتر ويتامين D‌ نسبت به كساني كه در سطوح سرمي پايين‌تر ويتامين D‌ بودند تنها در معرض نيمي از خطر افزایش ديابت نوع 1 قرار گرفتند.

براساس اين گزارش محققان افزودند مطالعات قبلي نيز نشان داده‌اند كه كمبود ويتامين D‌ ممكن است بروز ديابت نوع 1 را تقويت كند و اگرچه مطالعات بيشتر به بررسي بين ميزان ويتامين D‌ در دورانبارداري و يا دوران كودكي و خطر ابتلا به ديابت نوع 1 پرداخته است اما تحقيقات ديگر در بزرگسالان جوان نيز ارتباط بين مقادير بالاي ويتامين D‌ و كاهش خطر ابتلا به ام اس را نيز بررسي كرده است و در واقع مطالعات نشان مي‌دهد كه مقادير ناكافي ويتامين D‌ در دوران بزرگسالي به طور كلي مي‌تواند يك عامل خطر مهم براي بروز بيماري‌هاي خودايمن باشد.

به گفته محققان 1 ميليارد نفر در جهان داراي سطوح ناكافي ويتامين D‌ در خون خود هستند و اين كمبود در تمام اقوام و گروه‌هاي سني يافت مي‌شود و در حالي كه قرار گرفتن در معرض آفتاب منبع بسيار خوبي از ويتامين D‌ است، اما كرم‌هاي ضد آفتاب، لباس‌ها، رنگ پوست و ماه‌هاي زمستاني باعث كاهش توليد ويتامين D‌ مي‌شوند كه در اين ميان براي پيشگيري از ديابت نوع يك استفاده روزانه از مكمل‌هاي ويتامين D‌  به افرادي كه دچار كمبود آن هستند توصيه مي‌شود.