کارشناس واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا ضمن تبریک فرارسیدن سال نو ،توصیه هایی را جهت پیشگیری از برخی مشکلات دارویی در سفر ودر ایام تعطیلات عید نوروزکرد و گفت:  بیماران حتما در طول سفر داروهای خود را به همراه داشته باشند چرا که ممکن است تا زمان پیدا کردن داروخانه در مقصد برای تهیه دارو دچار مشکلاتی شوند.

زهرا شهاب فرد افزود:اگر مسافران ضمن حرکت با اتومبیل ،قطار،کشتی ویا هواپیما  دچار سرگیجه وحالت تهوع می شوند،می توانند با مصرف یک یا دو قرص 50 میلی گرمی دیمن هیدرینات ،نیم ساعت قبل از سفر وتکرار یک قرص هر 6-4 ساعت یکبار ،عوارض را برطرف سازند .و توجه نمایند که درطول 24 ساعت نباید بیشتر از 8 عدد قرص را مصرف نمایند.ودرصورت بارداری یا شیردهی ، با پزشک یا داروساز مشورت نمایند.

چنانچه مسافران عزیز قصد سفر به امارات متحده عربی و یا عربستان را دارند ،از همراه بردن داروهای آرامبخش مانند دیازپام،اکسازپام،لورازپام و...وداروهای مسکن کدئین دار مانند استامینوفن کدئین ،اکسپکتورانت کدئین و ترکیبات روانگردان جدا اجتناب نمایند.چون بر اساس قوانین این کشور ،متهمین به حمل این داروها ،با مجازات سنگینی مواجه خواهند بود.ودر صورت نیاز به مصرف این داروها،نسخه پزشک معالج را به همراه داشته باشند.  همچنین درصورت مسافرت به کشورهای آفریقایی وآسیایی ، مطمئن شوند که آیا تزریق واکسن خاصی مانند مننژیت ویا تب زرد پیش از سفر مورد نیاز است یا خیر.

کارشناس واحد تحقیق و توسعه در خصوص سایر ملزومات دارویی گفت: همراه داشتن جعبه کمکهای اولیه،خصوصا در مورد خانواده هایی که فرزند خردسال دارند،همچنین همراه داشتن پوشک،شیر خشک شیر خوار،درجه تب،داروهای بدون نسخه مانند شربت تب بر،شربت سرماخوردگی،قطره ویا شربت مولتی ویتامین وآهن،پماد سوختگی ،پنبه و گاز استریل ،ودیگر داروهایی که کودک در حال مصرف می باشد در طی سفر ضروری می باشد.

در ضمن مسافران محترم هیچگاه داروهای مصرفی خود را در اتومبیلی که زیر نور آفتاب پارک شده  ویا در شیشه عقب اتومبیل حتی در زمستان قرار نداده وداروهای یخچالی را همراه با یخ و یا در ظروف خنک کننده حمل کنند..

وی در خاتمه به بیماران دیابتی توصیه کرد که بیمارانی که انسولین مصرف می کنند،توجه نمایند که انسولین وداروهای مصرفی وسرنگ مورد نیاز را برای تمام مدت سفر به همراه داشته باشند وهمچنین دستگاه یا نوار کنترل قند خون،قند حبه ای،نبات،بیسکوییت وآب میوه برای درمان کاهش احتمالی قندخون به همراه داشته باشند. درمورد بیماران فشار خونی هم نیز تاکید نمود که حتما دستگاه فشار خون وداروهای مصرفی را به همراه داشته  واز مصرف مواد غذایی حاوی نمک مانند آجیل و تنقلات و سایر مواد غذایی چرب خودداری نمایند.