شرح وظایف کارشناس بخش پذیرش نمونه
1- دریافت نمونه های ارسالی از مراجع ذیصلاح
2- کدگذاری و ثبت در دفتر ثبت نمونه
3- ارسال نمونه به بخش های مربوطه
4- بایگانی نامه های واصله
5- تنظیم آمار اطلاعات مربوط به آزمایشگاه
6- ارسال پاسخ نتایج آزمون ها
7- ورود اطلاعات مربوط به نمونه ها در سیستم
8- پاسخگویی به ارباب رجوع ها و مسئولین فنی
شرح وظایف کارشناس بخش شیمی
1- انجام آزمونهای شیمیایی بر اساس استاندارد های ملی و دستورالعمل های اداره كل و مراجع معتبر علمی
2-مقایسه نتایج حاصل از آزمونها با حدود مجاز استاندارد ، آنالیز و فرمولاسیون ساخت و اظهارنظر كارشناسی
3- آموزش مسئولین فنی كارخانجات و كارآموزان دانشجو
4- اطمینان از كافی و معتبر بودن مواد و محلولهای شیمیایی ، بررسی موارد كمبود و اطلاع به مسئولین بخش
5- تهیه و تالیف SOP های مورد نیاز بخش مربوطه و به روز رسانی آنها با مراجعه به استانداردهای ملی ، دستورالعمل های اداره كل ، كتب مرجع و منابع علمی معتبر
6- بازدید از واحدهای تولیدی تحت نظارت معاونت غذا و دارو
7- بازدید و بازرسی از آزمایشگاه های همكار غیر دولتی
8- تهیه محلولها و معرف های شیمیایی مورد نیاز
9- ارائه مطالب جدید علمی مرتبط با بخش های مربوطه به صورت كنفرانس، مقاله و...
10- شركت در فرآیندهای ارتقاء كیفیت و بهینه سازی روشها و روندهای كاری آزمایشگاه
11- استفاده صحیح و نگهداری از تجهیزات آزمایشگاهی و ثبت منظم نتایج در دفاتر مربوطه
12- ارائه گزارش موارد خروج از كالیبراسیون ،خرابی یا عدم كارایی دستگاه ها به مسئول بخش
13- ارزیابی و تأیید تجهیزات ، لوازم ، مواد و محلولهای آزمایشگاه های واحدهای تولید مواد غذایی جهت صدور پروانه های بهره برداری و ساخت
14- شركت در دوره های آموزشی و بازآموزی مرتبط و ارائه گزارش به مدیریت و انتقال مطالب به سایر كارشناسان
15- تهیه آمار و جمع آوری اطلاعات مربوط به نتایج آزمایشات انجام شده و ارائه گزارش به مسئول بخش
16- تهیه پروژه های تحقیقاتی
17- اجرای برنامه های کشوری حذف جوش شیرین از نان های سنتی و PMS در ارتباط با معاونت غذا و دارو و وزارت بهداشت
شرح وظایف کارشناس بخش میکروبیولوژی
1- انجام آزمونهای میكروبی بر اساس استاندارد های ملی و دستورالعمل های اداره كل و مراجع معتبر علمی
2- مقایسه نتایج حاصل از آزمونها با حدود مجاز استاندارد و اظهارنظر كارشناسی
3- آموزش مسئولین فنی كارخانجات و كارآموزان دانشجو
4- اطمینان از كافی و معتبر بودن محیط های كشت ، مواد و بررسی موارد كمبود و اطلاع به مسئولین بخش
5- تهیه و تالیف SOP های مورد نیاز بخش مربوطه و به روز رسانی آنها با مراجعه به استانداردهای ملی ، دستورالعمل های اداره كل ، كتب مرجع و منابع علمی معتبر
6- بازدید از واحدهای تولیدی تحت نظارت معاونت غذا و دارو
7- بازدید و بازرسی از آزمایشگاه های همكار غیر دولتی
8- تهیه محیط های كشت مورد نیاز طبق دستورالعمل های اجرایی و استاندارد با رعایت نكات ایمنی فردی و محیطی و استریلیزاسیون آنها
9- ارائه مطالب جدید علمی مرتبط با بخش های مربوطه به صورت كنفرانس، مقاله و...
10- شركت در فرآیندهای ارتقاء كیفیت و بهینه سازی روشها و روندهای كاری آزمایشگاه
11- استفاده صحیح و نگهداری از تجهیزات آزمایشگاهی و ثبت منظم نتایج در دفاتر مربوطه
12- ارائه گزارش موارد خروج از كالیبراسیون ،خرابی یا عدم كارایی دستگاه ها به مسئول بخش
13- ارزیابی و تأیید تجهیزات ، لوازم ، مواد و محلولهای آزمایشگاه های واحدهای تولید مواد غذایی جهت صدور پروانه های بهره برداری و ساخت
14- شركت در دوره های آموزشی و بازآموزی مرتبط و ارائه گزارش به مدیریت و انتقال مطالب به سایر كارشناسان
15- تهیه آمار و جمع آوری اطلاعات مربوط به نتایج آزمایشات انجام شده و ارائه گزارش به مسئول بخش
16- استریلیزاسیون محیط های كشت كار شده جهت جلوگیری از انتقال آلودگی
17- تهیه پروژه های تحقیقاتی
18- اجرای طرح کشوری PMS در ارتباط با معاونت غذا و دارو و وزارت بهداشت
شرح وظایف مدیر آزمایشگاه
- اجرای مصوبات مجموعه با توجه به استراتژی های تعریف شده.
2- برنامه ریزی و سازماندهی مجموعة بخش های آزمایشگاه.
3- تعیین و تدوین خط مشی و استراتژی آزمایشگاه.
4- تصویب اهداف بخش های آزمایشگاه و نظارت بر نحوة تحقق آنها.
5- تصویب مستندات مورد نیازبخش های آزمایشگاه.
6- شرکت در جلسات و گردهمایی هایی كه برفعالیتهای بخش های آزمایشگاه مؤثر است.
7- نظارت بر اجرای آئین نامه ها و مقررات موضوعه. (اداری، مالی و فنی) .
8- بررسی گزارش ها و آمار فعالیتهای بخش های آزمایشگاه و پیگیری فعالیتهای در دست اجرا.
9- ایجاد محیط كار مناسب برای اجرای هر چه بهتر امور.
10- تأمین منابع و زیرساخت های لازم برای اجرای هر چه بهتر امور.
11- تعیین مسئول كیفیت و جانشینان آن .
12- تعیین مسئولان فنی بخشهای آزمایشگاه و جانشینان آنها .
13- تعیین مسئول پذیرش و جانشین آن .
14- سایر وظایف مرتبط .
شرح وظایف مسئول فنی آزمایشگاه
1. سازماندهی کلی آزمایشگاه یا بخش های مربوطه
2. پیگیری درخواست های مشتریان
3. نظارت بر تدوین استاندارد ها و دستورالعمل های فنی و تصویب آن ها
4. تصدیق و صحه گذاری روش ها و نتایج اندازه گیری و یا نظارت بر آن
5. نظارت بر همه فعالیت های مرتبط با آزمون ها و حصول اطمینان از انجام صحیح و به موقع آن ها و تضمین کیفیت نتایج
6. حصول اطمینان از اینکه کارکنان توانمندی فنی و صلاحیت لازم برای انجام آزمون ها را دارا می باشند
7. کنترل های متناسب با فعالیت آزمایشگاه
8. پیشنهاد مشارکت در آزمون های مهارت و مقایسات بین آزمایشگاهی
9. ارائه گزارش های دوره ای به مدیر آزمایشگاه از عملکرد آزمایشگاه
10. هماهنگی های لازم با پرسنل فنی و ارائه راهکارهای فنی به آنان
11. فراهم نمودن تمهیدات مناسب جهت انجام به موقع تعهدات آزمون
12. اعمال نظارت های لازم در جهت نگه داری و استفاده بهینه از تجهیزات
13. پیشنهاد راه کارهای اجرایی در جهت توسعه ی روش های نوین در آزمایشگاه
14. تأیید گزارشات آزمون
15. اعلام و درخواست اقلام و مواد اولیه مورد نیاز جهت انجام آزمون
16. تشخیص نیاز های آموزشی پرسنل و انعکاس به مسئول کیفیت
17. تأیید و نظارت بر تهیه و تأیید مواد اولیه و اقلام خریداری شده.
شرح وظایف مسئول کیفیت آزمایشگاه
1- حصول اطمینان از تعیین، استقرار و نگه داری فرآیندهای مورد نیاز سیستم مدیریت کیفیت
2- گزارش دهی به مدیر آزمایشگاه درباره عملکرد سیستم مدیریت کیفیت و هرگونه نیاز یا فرصتی برای بهبود
3- حصول اطمینان از وجود آگاهی در سازمان نسبت به الزمات مشتری
4- تهیه و تدوین و به روزآوری نظامنامه کیفیت و روش های اجرای عمومی
5- تأیید روش های اجرایی از نظر انطباق با الزمات استاندارد
6- هماهنگی برای تشکیل جلسات بازنگری مدیریت به عنوان دبیر جلسات
7- راهبری اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه در آزمایشگاه
8- برنامه ریزی و اجرای ممیزی های داخلی کیفیت
9- تجزیه و تحلیل داده های مرتبط با سیستم مدیریت کیفیت و تهیه گزارش های آماری مربوطه
10- همکاری در تدوین اهداف کیفیتی، برنامه های آموزشی کارکنان و سایر مستندات سیستم مدیریت کیفیت
11- نظارت بر اجرای الزمات سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاه
12- برگزاری جلسات بازنگری و گزارش دهی به مدیریت سازمان در مورد وضعیت سیستم کیفیت
13- تأیید مستندات سیستم کیفیت آزمایشگاه
14- حصول اطمینان از اجرای مؤثر اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه
15- پیگیری شکایات مشتریان
16- تدوین و اجرای برنامه آموزشی کارکنان آزمایشگاه با توجه به بازخوردهای مسئول فنی آزمایشگاه
17- ارتباط با طرف های ذیربط درباره سیستم کیفیت
18- نظارت مناسب و مقتضی بر پرسنل تحت سرپرستی و فعالیت های انجام شده توسط آنان
19- انجام فعالیتهای کنترل کیفیت داخلی
20- نظارت بر چگونگی نگه داری تجهیزات و مواد مرجع و محلول های استاندارد
21- تهیه گزارش آزمون
22- نظارت بر بایگانی و سوابق آزمون
23- انجام کلیه فعالیت های مرتبط که توسط مسئولان فنی تعیین می گردد.
24- همکاری در طرح های تحقیقاتی